Italienske forskere har fundet frem til, at en daglig dosis af mørk chokolade kan forbedre hukommelsen især hos ældre. Forskerne selv er efter forsøgene begyndt at spise det hver eneste dag.

Chokolade indeholder nemlig naturstoffet flavonoid, der flere gange er blevet undersøgt for dets effekt på mennesker. De italienske forskere fra 'University of L’Aquila' slår fast, at der altså kan være en rigtig god effekt på menneskers hukommelse og kognitive evner, hvis man på daglig basis får en dosis af stoffet flavonoid, skriver de i Frontiers of Nutrition.

Stoffet har måske også gode effekter overfor sygdommen Alzheimer. Det tyder på, at det kan forbygge Alzheimer eller måske gøre sygdommen mindre fremskredent hos de personer, som indtager flavonoid. Det kræver dog yderligere undersøgelser, før de kan slå det helt fast.

Forskerne kiggede på tidligere undersøgelser omkring chokolade og kakaobønner. De sammenfattede derefter de forskellige undersøgelser for at se, om der var nogle ligheder. Den tidligere forskning, de undersøgte, havde både lavet langvarige og kortvarige test. Hvor nogle forskningsprojekter fulgte testpersonerne i fem dage, mens andre blev testet i tre måneder.

Virkningen var mest tydelig hos de ældre testpersoner. Her viste chokolade-indtaget langvarige effekter som forbedret opmærksomhed, hukommelse og verbal udtryksevne. Generelt blev alle de kognitive evner styrket, viste forskningen.

Forskerne påpeger dog, at chokolade indeholder mange kalorier, og der ofte bliver tilføjet andre ting til den chokolade, vi spiser, såsom sukker og mælk. Man skal altså ikke erstatte sin aftensmad med chokolade i troen om, at det er for sundhedens skyld.