Det kan være dejligt at sætte tænderne i en rygende varm pizza, yndlingschokoladen eller en stor bøf.

Men for knap hver anden kvinde og godt hver fjerde mand føles det jævnligt forkert lige bagefter, skriver Søndagsavisen.

En YouGov-undersøgelse for Nestlé viser, at 47 procent af kvinder og 28 procent af mænd altid, dagligt, flere gange om ugen eller flere gange om måneden fortryder det, de lige har spist.

”På den ene side ved vi, hvad det kloge, sunde valg er. På den anden side er der fristelser overalt – kage på jobbet, to go-mad på farten og så videre. Dagen lang skal vi modstå fristelser,” fortæller ernæringsekspert Vibeke Lund, der rådgiver private og virksomheder om kost og sundhed, til Søndagsavisen.

Problemet er, at vi fra hulemenneskets tid har en forkærlighed for fedt og sødt – og en drift til at spise, når vi ser noget spiseligt.

”Dengang var det praktisk, fordi man ikke vidste, hvornår man fik mad igen. Men i dag har alle råd til slik og kage. Så det er kun os selv, der kan bremse os. Kroppen er også indrettet sådan, at når vi mærker en ubalance, tolker kroppen det som mangel på energi – og et tegn til at spise. Og i dag lever vi næsten alle med søvnunderskud, stress, problemer med teenagebørn og sure chefer – eller glædelige ting og fejringer – der giver os lyst til at spise,” forklarer Vibeke Lund og tilføjer, at når vi spiser med dårlig samvittighed, spiser vi gerne mere.

Læs hele artiklen her