Klør det i hovedbunden, eller vågner du om morgenen med røde, kløende pletter på arme og ben? Så kan det være, at du eller dit barn har fået ubudne gæster. Lige nu efter skoleferierne er det nemlig højsæson for lus og lopper. Læs alt om, hvordan du slipper for lus og lopper, og få eksperternes råd til, hvordan du kan forebygge.

Hovedlusene trives særlig godt lige efter skoleferierne, fordi mange forældre svigter, når de skal bekæmpes, så her skal du være ekstra opmærksom på de ubudne gæster.

Hovedlusene springer oftest fra børn til børn i vuggestuer, børnehaver eller skoler, mens væggelusene kan være kommet med hjem fra en ferie i udlandet. Og kattelopperne trives særdeles godt, når luftfugtigheden er høj.


Med BT Plus får du gode råd til at holde lus og lopper væk:

  • Guide: Sådan slipper du for hovedlus, væggelus og kattelopper.
  • Fakta om de små dyr – udseende, størrelse, cyklus og gener, når de bider.
  • Sådan opdager du dem - Sådan forebygger du - Sådan behandler du

Sådan har vi gjort

Guiden til hovedlus, væggelus og lopper er baseret på videnskabelige artikler samt interview med biolog Kim Søholt Larsen samt forsker Ole Østerlund Kilpinen.

Kim Søholt Larsen driver rådgivningsfirmaet KSL Consulting, er tidligere ansat på Statens Skadedyrslaboratorium og er en af Danmarks førende luse- og loppeeksperter. Ole Østerlund Kilpinen er forsker, ekspert i væggelus og ansat på Institut for Agroøkologi, Skadedyrslaboratoriet, ved Aarhus Universitet.