Højsæson for hjerteorm

hund

Pas på, når din hund bliver syg

Hver tredje dyreklinik bliver i disse dage opsøgt af hundeejere, hvis hunde har fået hjerteorm. Netop på denne årstid rammer den franske parasit mange hunde, og antallet er steget kraftigt over hele landet.


Der er ikke noget værre end når din hund ligger fuldstændigt sløvt hen og kigger op på dig med sørgmodige og bedende øjne. Så ved du, at der er noget galt.

Netop nu kan det meget vel være den frygtede hjerteorm, som generer din hunds mave. De seneste år er antallet af hunde, der bliver syge af den fransk-importerede parasit, steget ganske kraftigt. I en undersøgelse blandt 267 danske dyreklinikker meddeler hver tredje, at de har haft hunde inde med det problem.

Hjerteorm er en parasit, der kommer fra Frankrig. Parasitterne sætter sig i hundens hjerte og dens blodkar. Det gør hunden alvorligt syg, hvis den ikke bliver behandlet, fordi parasittens larver vandrer rundt i hundens krop. Symptomerne på hjerteorm, kan være din hund virker træt, hoster eller ikke spiser særlig meget.

Hvis du har mistanke om, at din hund er syg af hjerteorm, så gå til dyrlægen og få det tjekket. Hunden kan ikke blive raske af sig selv og har derfor brug for hjælp af dyrlægen.

Lægen vil tjekke hundens afføring i laboratoriet. Hvis sygdommen hurtigt er fundet i god tid er behandlingen ret nem. Lægen vil finde et passende middel mod parasitterne, og hunden kan komme til tjek hos dyrlægen. Hvis skaden er alvorlig på hjerte og lunger, bliver hunden straks sendt til intensiv behandling.

Hvis du vil vide mere om hjerteorm kan du se det på medicinalfirmaet Bayer A/S’ hjemmeside, www.hjertelungeorm.dk, der oprettet netop for at hjælpe bekymrede hundeejere her i efteråret.

Del