Vores hjerner er lynhurtigere på aftrækkeren, viser nyt studie. Hjernen er nemlig i stand til ubevidst at ændre taktik, når den skal løse en opgave.

Hjernen arbejder konstant og skal hele tiden kunne bearbejde en enorm mængde information. Hjernens udviklede mekanismer gør dog, at den filtrerer informationen på en måde, så den er mest nyttig for én opgave af gangen

Et studie viser dog nu, at hjernen kan skifte strategi under øvelser ved brug af information ude fra fokusområdet, skriver Videnskab.dk.

Forskerne i studiet ville undersøge, hvad der sker i hjernen, når folk opdager, at der er en bedre måde at udføre opgaver på.

I studiet blev frivillige bedt om at trykke på én ud af to knapper - afhængig af hvor farvede firkanter dukkede op på en skærm.

Læs mere på Videnskab.dk: Din hjerne belønner dig for at se porno

Undersøgelsen havde et hemmeligt mønster, som gik ud på, at når firkanterne var grønne, var de et bestemt sted på skærmen, og når de var røde, var de et andet sted.

I løbet af undersøgelsen blev de frivilliges hjerner konstant målt og scannet.

Forskerne i studiet opdagede, at når nogle af de frivillige begyndte at løse opgaven ved hjælp af det hemmelige mønster, var der et bestemt område i hjernen, der blev aktiveret - nemlig pandelappen.

Læs mere på Videnskab.dk: Sådan vurderer din hjerne, hvem du skal være venner med

»Vores opdagelser er vigtige i forståelsen af pandelappens rolle i hjernen og i de processer, der i sidste ende leder til ændringsadfærd blandt mennesker - helt generelt fortæller opdagelserne noget om pandelappens rolle i menneskets måde at tænke på. Det viser sig, at pandelappen ‘simulerer’ en alternativ strategi baggrunden - alt imens vores adfærd udadtil stadig er formet af den gamle strategi,« siger seniorforsker i studiet, Carlo Reverberi fra University of Milan-Bicocca.

Forskerne mener, at studiet kan hjælpe med forståelsen af lidelser, der involverer opmærksomhedsforstyrrelser.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Bryster gør livet bedre

Depression skal kureres med psykedeliske stoffer

Tilmeld dig Videnskab.dk’s gratis nyhedsbrev her