Har dit kæledyr allergi?

allergi

Hunden kan også blive ramt

Mange hundeejere er ikke klar over det, men hunden kan faktisk også lide af mange af de samme allergiformer som vi mennesker kan. Og selvom det er værst om sommeren og foråret, går det ikke væk, bare fordi solen gør det.


Pet Allergy Worldwide Survey har lavet en undersøgelse, der viser, at 44 % af de 1.250 hundeejere, der har deltaget, ikke vidste, at hunde for eksempel kan have pollen- og husstøvmideallergi. Samtidig efterspørger 80 % mere information om emnet. Novartis Animal Health har derfor lanceret hjemmesiden www.itchfreepet.com. Her kan en guide give svar på, om din kat eller hund har symptomer, der kan tyde på allergi – og hvordan problemet kan afhjælpes i samarbejde med familiens dyrlæge.'

Tydelige tegn på allergi

Der er ofte tale om hudirritationer i form af vedvarende kløe, som får kæledyret til at kradse sig så meget, at der kan opstå rifter, sår og betændelse.

Læs også: Sådan undgår hunde hofteledsdysplasi

Hunden kan også slikke det samme område meget – noget som ikke alle ejere lægger mærke til. Det er ikke kun i pollen-sæsonen, at hunde kan få allergi. Allergiske hudlidelser som atopisk dermatitis rammer for eksempel 10-15 % af alle hunde, og ligesom husstøvmideallergi, rammer det hele året.. Opdager man symptomer på allergi hos sit kæledyr, er det vigtigt at søge råd og vejledning hos en dyrlæge.

Se mere på www.itchfreepet.com

Læs også: Børst tænder på din hund

Læs også:
Pas på hugorme i varmen

Del