____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Charlotte Bircow fik i marts måned konstateret kræft i brystet. Efter en operation i maj måned var kræften væk. Men siden har hun fået kemobehandling og strålebehandling for at sikre, at kræften ikke vender tilbage.

Med sund kost, masser af motion og gode tanker har Charlotte Bircow besluttet sig for at vinde over kræften.

Med B.T. PLUS får du:

- Interview med Charlotte Bircow om kampen mod sygdommen.

- Charlotte Bircows fem vigtigste våben.

- Kræftens Bekæmpelse: Hvilke våben hjælper



Kræften har taget hendes hår, øjenvipperne og de faste balder. Men Charlotte Bircow synes stadig, at livet er en fest.

- Jeg kan ikke være ked af, at jeg har fået kræft, siger hun med fast stemme.

I mandags kunne du i B.T. læse, at Charlotte Bircow har besluttet at give den kræftsygdom, hun i marts måned fik konstateret, en ordentlig overhaling.

Hun tager gladeligt imod al den behandling, lægerne kan tilbyde, og supplerer selv med sund kost, masser af motion og gode tanker.

- Jeg kunne aldrig finde på udelukkende at gå den alternative vej. Jeg lytter meget til de kloge læger. Men jeg har en viden om positivt mindset, kost og motion, der gør, at jeg ikke har så mange bivirkninger af kræftbehandlingen, siger hun.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der som kræftpatient god grund til at se sin livsstil efter i sømmene. For nye amerikanske studier lover godt for folk som Charlotte Bircow:

- Det ser ud til at sunde og raske borgere, der får kræft, klarer sig bedre end de, der lever usundt, når de får diagnosen, siger Christoffer Johansen, der forsker i sammenhængen mellem psykologiske og sociale faktorer og kræftsygdomme.

- Flere og flere undersøgelser viser, at spiser man sundt og motionerer, så har det en effekt på, hvor godt man fungerer fysiologisk og psykologisk, og hvor godt man klarer behandlingen. Vi kan endnu ikke være helt sikre på resultaterne, men de er gode nok til, at kræftpatienter bør have meget mere fokus på at ændre deres livsstil, siger han.

- Kemobehandling og røntgenstråler er gift for kroppen. Nogle få undersøgelser viser, at ændrer man sin livsstil efter diagnosen, så påvirker det chancen for at overleve sygdommen.

Gode tanker healer

Mange - især kvinder vil gerne have styr på alt. Det kan man ikke under en kræftsygdom. Derfor er Charlotte Bircows bedste råd:

- Slip kontrollen. Tænk positivt, Og tag tingene, som de kommer. Jeg er for eksempel revnende ligeglad med, at jeg har tabt håret. Lige for tiden er jeg enormt hurtig til at blive færdig på badeværelset om morgenen. Og jeg er fuldstændig fri for dårlige hårdage, siger hun.

Det må kaldes positiv tænkning. En kunst, som Charlotte Bircow holder foredrag om og coacher andre i. Lige nu beviser hun, at hun selv lever 100 procent efter sin egen devise, også når det er sværest.

En kræftdiagnose bringer læssevis af bekymringer med sig. Men Charlotte Bircow opfordrer til at pakke de negative tanker væk.

- 95 procent af de ting, vi bekymrer os om, bliver aldrig til noget. Alligevel lader vi ’angsten for’ at noget vil ske, styre os i stedet for at lade det være ’glæden ved’ et eller andet, bestemme hvilken vej, vi går. Jeg har lært at slippe bekymringerne, for jeg er mere bange for at ikke at leve fuldt ud, end for at falde død om.

- Vi er helt vildt bange for kræft. Hver tredje får kræft på et eller andet tidspunkt, nogle vil dø af det, men mange overlever, det er det vigtigt at holde fokus på, siger Charlotte Bircow.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der lige nu cirka 250.000 kræftoverlevere i Danmark. Det vil sige mennesker, der er i live efter en kræftbehandling. Hvert år kommer der 35-40.000 nye overlevere til. Så antallet af danskere, der lever med kræften, er stigende.

Charlotte Bircow er en af dem. I den forgangne uge fik hun sin sidste kemobehandling. Nu skal hun i en periode hver dag tage turen til Herlev Sygehus for at få fem minutters intensiv strålebehandling af det ene bryst. Både kemo og røngtenstråler skal sikre, at den kræft, som lægerne i maj måned opererede hende for, ikke vender tilbage.

- Jeg forstiller mig allerede, at jeg er der, hvor jeg er på vej hen. I mit hoved er jeg færdig med behandlingen og fuldstændig rask, siger hun.