Hvad tror du, der sker, når vi dør? BT Plus har dykket ned i forskningen i nærdødsoplevelser og mødt Jacob Hansen og Rune Fagerheim, der begge har prøvet at dø.

Hver femte, der er blevet genoplivet efter et hjertestop, kommer tilbage med en oplevelse fra ‘den anden side’.

De kan fortælle om et kraftigt lys, der føltes som fred og intens kærlighed. En rejse gennem en tunnel. At de svævede udenfor deres egen krop. Gensyn med mennesker, de har elsket og mistet. Eller at de måske ligefrem overværede hele seancen, hvor lægerne kæmpede for at få livet tilbage i deres krop. Historierne om nærdødsoplevelser er både frustrerende og dybt fascinerende.

De kan hverken helt afvises eller helt dokumenteres, selvom forskere ivrigt forsøger at skabe mening i de mystiske oplevelser, som nogle mennesker har, selvom de er døde.

Ét er sikkert: Hvis det en dag lykkes at afsløre, hvad der sker, når vi dør, så vil det være revolutionerende. Ultimativt kan det bevise, at vi har en sjæl, der lever videre, når vi dør. Og måske endda, at der findes en gud og en højere mening. Eller: At den døende hjerne giver et sidste tankespjæt på trods af, at den ikke får tilført ilt. Også det vil radikalt ændre vores måde at forstå, hvordan kroppen fungerer.

BT Plus har dykket ned i forskningen i nærdødsoplevelser og mødt Jacob Hansen og Rune Fagerheim, der begge har prøvet at dø.

Jacob Hansen havde flere hjertestop lige efter hinanden. Det længste varede 45 minutter, før lægerne fik liv i ham igen. Imens havde han en uforklarlig, men meget virkelig oplevelse, hvor han først så sig selv ligge i en seng omgivet af sin familie og efterfølgende blev guidet videre af en lille mandsling.

Se klippet med Jacob her:

 

Rune Fagerheim faldt om på fodboldbanen i november og var død i 18 minutter. Han oplevede, at han stod nede i et mørkt hul, hvor han skulle kæmpe sig igennem en låst dør. Han vidste instinktivt, at han skulle igennem. At lyset og livet ventede på den anden side.

Se klippet med Rune her:

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her