Mennesker på lsd har oplevet deres egen fødsel. Andre deres død. Læs om stoffet lsd og dets historie og læs også tre fortællinger fra mennesker som har prøvet det.

Himmel eller helvede? Fedt eller farligt? I år fejrer lsd 70 års fødselsdag. Og lige siden det bevidsthedsudvidende stof gjorde sit indtog i verden, har den selvsamme verden været dybt uenige om, hvorvidt lsd er et vidundermiddel eller djævelens værk.

De sidste 40 år har det stærkt omdiskuterede stof været begravet verden over, men er nu ved at blive genfødt. Såvel indenfor forskningen som behandlingsmiddel og som et rusmiddel blandt de unge.

I denne BT PLUS-pakke får du:

  • Den fede og farlige rus fylder 70
  • Case: Alice i eventyrland
  • Case: 'Lsd har givet mig en ekstra dimension'
  • Case: En frygtelig oplevelse

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle fortællinger, indblik, interviews og meget mere. Du kan blandt andet læse om: 

Rent historisk har Hollywood-legender som Cary Grant og Esther Williams brugt lsd-rusen terapeutisk. Den har inspireret internationale ikoner som The Beatles, Grateful Dead, Jimi Hendrix, Beach Boys og The Doors samt danske band som Steppeulvene og Alrune Rod til en musikalsk genre, der sidenhen er blevet kaldt psykedelisk rock. Den er af Apples stifter, Steve Jobs, blevet lovprist og kaldt afgørende for hans kreativitet.

- At tage lsd var en dybsindig oplevelse, en af de vigtigste oplevelser i mit liv. Det styrkede min følelse af, hvad der er vigtigt. At skabe store ting i stedet for at tjene penge, sagde Jobs, helt i tråd med lsd’s skaber Albert Hofmanns egen vision.

Læs her om stoffets historie, virkning og konsekvenser. Læs også tre historier fra personer, som selv har prøvet det gådefulde stof.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her