Skuespilleren Robert Hansen, kendt fra Live fra Bremen og filmene om Anja og Viktor, er første gæst i comedy-podcasten Bremsesporet og fortæller her blandt andet om sin passion for biler. Det er en passion, han ikke har ret nemt ved at slippe. Bremsesporet er en ugentlig podcast på bt.dk - fyldt med humør, gæster, sketches og højt humør. Bremsesporet udkommer hver fredag inden kl. 12. Hør det herover.

Her følger en artikel, der præsenterer holdet bag Bremsesporet:

Komikeren Brian Lykkes arbejdskontor højt oppe under en tagryg på Islands Brygge i København er under en form for forvandling. Mikrofoner, ledninger og dimser, der giver lyd, roder på et mødebord.

Et lille radiostudie er ved at tage form.

38-årige Brian Lykke vil mange sikkert huske fra enten Krysters Kartel på DR2 eller Live fra Bremen på TV 2.

De to andre mænd i det interimistiske studie er knap så berømmede, med mindre man har en nørdet tilgang til standup-comedy eller improvisationsteater.

Den ene af Brian Lykkes gode venner i radiostudiet hedder Mark Brunsvig, og han er ganske ny på scenen for standup-comedy. Sønderjyden Kasper Nielsen, den tredje mand ved mikrofonerne, har derimod optrådt i årevis både som komiker, med improvisationsteater og også som en del af Live fra Bremen på TV 2.

Jeg, journalisten (FF) med blok og kuglepen, er den fjerde mand om bordet, og jeg har taget chips med for at være venlig.

Vi sidder her alle sammen, fordi BT nu præsenterer comedy-podcasten Bremsesporet med Brian Lykke (BL) som vært og med Mark Brunsvig (MB) og Kasper Nielsen (KN) som faste medværter - og altid med både satire, hygge, sjov og gæster i studiet fra nær og fjern.

Skal vi ikke begynde dér, hvor I fortæller, hvordan denne podcast blev til noget?

BL: Jo, altså jeg har jo været mere vant til tv-skærmen, men tanken om sådan en god og hyggelig podcast var en idé, jeg engang fik med min kollega Troels Malling. Og i stedet for bare at optage det i et køkken og sende det ud i cyperspace til ingen mennesker, tænkte vi, det kunne være rigtigt og rart med en samarbejdspartner. Og det er jo så din rolle, ikke?

Og så er der de andre to dér: Mark og jeg er barndomsvenner, og vi optog allerede for en del år siden til et program, der hed Mig og Mark, som handlede om Marks lidt særprægede liv, som dengang kun blev udlevet inden for en radius af en halv kilometer mellem en lejlighed, en iskiosk og en Blockbuster. Det var et ret trist liv, men det var også meget, meget sjovt. Mark har jo funny bones, det har jeg altid ment. Jeg bad ham engang om at varme op for mig og Troels Malling til et show i Tisvildeleje. Det var før, han havde lavet noget som helst på scenen. Og så gik han op og rev hele salen rundt. Det var virkelig svært at følge op på, så sjovt var det. Kasper har jeg kendt i cirka 10 år. Han underviste mig faktisk en gang i performance design på RUC, men jeg kendte ham også fra Specialklassen (improvisationsgruppe, red.), og han kom med i Live fra Bremen, og jeg synes også, han er skide sjov. Det er vist rammen.

FF: Kan du ikke også lige fortælle, hvordan du selv begyndte at være sjov professionelt, så er hele paletten med?

BL: Jeg er også barndomsven med Simon Kvamm (forsanger i Nephew, Drengene fra Angora, red.), og da vi var knægte, sad vi tit og lavede alle mulige figurer og karakterer. En dag, da Rune (Tolsgaard, Kvamms kollega i Drengene fra Angora, red.) var syg, ringede Simon og spurgte, om jeg kunne træde til. Så kunne vi bare gøre, som vi gjorde, dengang vi var yngre. Da lærte jeg jo Jesper (Rofeldt, instruktør, red.) at kende, og så fik jeg kontakt med DR, og så kom der gang i noget den vej.

FF: Og nu er du så blevet en kendt komiker, og så inviterer du Mark og Kasper med i en ny podcast, og så kan man sige, at Bremsesporet aldrig var blevet til noget uden Simon Kvamm? Sådan tænker en journalist ..

BL: Njoah, det kan du selvfølgelig sige. Og hvor var Lasse Rimmer, Frank Hvam og hele den generation af standupkomikere uden Casper Christensen? Sådan hænger alt vel sammen med personlige relationer, og Simon blev jo en ret indflydelsesrig mand indenfor dansk satire i 00'erne. Selvfølgelig hænger det sådan sammen, at man kan have hjælp af sit netværk.

(Brians telefon ringer i samme øjeblik. Der står Medina på displayet. Det skriver jeg ned på blokken uden at spørge Brian Lykke om lov)

 

BL: Men så kan du også spørge Simon, hvem han sad og øvede hollandsk med inden Drengene fra Angora. På den måde skabte jeg jo hele grundlaget for Cykelholdet Team Easy On.

(Brian griner højt)

FF: Og hvis vi nu skal være helt ærlige, så kendte jeg jo godt hele den historie om dig og Mark, for vi kender hinanden, og det må læserne gerne vide. Både du og jeg og Mark, ja og Simon Kvamm for den sags skyld, er alle lige gamle og fra Silkeborg, og så er Silkeborg sgu heller ikke større. Men dig, Kasper? Jeg kender slet ikke din baggrund?

KN: Jeg kommer fra Sønderjylland, hvor jeg sammen med nogle gymnasievenner lavede sådan noget Ørkenens Sønner-agtig sjov og ballade, dengang Tæskeholdet med Casper Christensen var på P3 i 90'erne. Der var dengang, skal vi sige, en ganske stor sult efter lidt morskab i Sønderjylland, og der var ikke så meget konkurrence, så vi havde mange shows i området omkring Vojens og Haderslev i de år.  Flere af de gymnasievenner er siden blevet skuespillere eller musikere, og jeg har selv lavet en masse improvisationsteater siden.

Download hele programmet herunder - og hør det, når det passer dig:

FF: Hvad synes I egentlig selv er sjovt?

(Det er sikkert hver gang, man spørger folk, der lever af at være morsomme: De kan overhovedet ikke komme i tanke om noget)

MB: Det ved jeg ikke rigtigt. Jeg synes, det er sjovt, når meningen lissom forsvinder. Giver det mening. Eller - når det måske lige går over stregen. Det er svært at forklare humor, ikke? Jeg er ikke så pjattet med Cirkusrevyen. Sådan kan jeg også sige det. Det er nemmere. Nej, det var sgu da forresten dumt sagt. Tænk, hvis de ringer og spørger, om jeg vil være med?

BL: Det gør de ikke, Mark. Jeg er heller ikke nogen stor revy-mand.

FF: Live fra Bremen var da revy, da du var med?

BL: Ja, det kan du selvfølgelig sige. Der var også nogle kiks. Men præmissen for Live fra Bremen var, at det hele blev bygget på mindre end en uge. Og alligevel ramte det en gang imellem nogle gyldne sketches. Og at kunne ramme dét - i hele det kaos det egentligt var at lave - var utrolig tilfredsstillende. Det synes jeg i hvert fald.

FF: Hvad er ellers sjovt?

BL: The Office (Ricky Gervais' engelske udgave, red.) var jeg helt vild. Så har vi da noget på blokken.

KN: Modern Family, 30 Rock ..

FF: Er der ikke noget dansk humor, der er godt?

MB: Mandrilaftalen gjorde det for mig. Helt fantastisk. Hvad er ellers sjovt herhjemme? Det er nok nemmere at nævne noget fra udlandet.

BL: Det er jo ikke dansk comedy, der er noget i vejen med. Det er bare ressourcerne, der gør, at det står skarpere i udlandet. Tag (tv-serien, red.) 30 Rock. Det er fremragende comedy. Men de har også 30 komikere, der skriver på fuld tid, og de kan plukke det bedste, og der er en million mennesker til at klare alting. Da jeg lavede Krysters Kartel, ordnede vi selv kostumerne. Den forskel skulle man helst kunne se, ikke?

FF: Hvad skal Bremsesporet kunne gøre for lytterne?

BL: Uh, vi glæder os. Det skal kunne skabe noget hygge. Der må gerne være en god fredagsfeeling over podcasten. Vi har en vært, et sidekick og gæster og sketches, og vi vil grine og more os og have det sjovt og forhåbentlig evne at få lytterne med i den gode stemning.  Vi har et udgangspunkt, hvor gæsten selv vælger emnet, så vi får en samtale, der er bygget på noget engagement. Og så skal programmet forhåbentlig vokse også sammen med lytterne.

FF: Det lyder godt. Held og lykke. Jeg glæder mig til at lytte med.

MB: Det gør jeg også. Altså .. ja, også til at lytte faktisk.

 

Download hele programmet - og hør det, når det passer dig: