Ulrik Wilbek er færdig i Dansk Håndbold Forbund.

Det sker efter 20 år med forskellige roller som både landstræner for kvinde- og herrelandsholdene samt den seneste rolle som sportschef. Det erfarer TV 2. Nu har DHF også selv offentliggjort afskeden med Ulrik Wilbek.

Ifølge mediets oplysninger har Ulrik Wilbek selv valgt at trække sig fra jobbet, hvilket han vil meddele senere tirsdag. Enkelte medarbejdere i DHF har dog allerede mandag aften fået beskeden på en mail.

Ulrik Wilbeks farvel til dansk håndbold kommer efter en del uro oven på herrelandsholdets guldtriumf ved OL.

Her kom det i fredags frem, at Ulrik Wilbek undervejs i turneringen spurgte spillerne, om de ville have landstræner Gudmundur Gudmundsson fyret. Det skete på et møde med seks spillere: Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard, Jesper Nøddesbo, René Toft, Lasse Svan og Niklas Landin. Forløbet blev nøjagtigt beskrevet på BT.dk.

Forslaget om en fyring af landstræneren blev dog afvist af spillerne, men det var ikke eneste gang, at Ulrik Wilbek gjorde sig bemærket i Rio. Bt har også beskrevet, hvordan følgende udtalelelse fra sportschefen lige inden OL-finalen mod Frankrig skabte utilfredshed:

»Hvis vi bare havde kigget på resultaterne, så havde vi jo fyret Gudmundur for længst,« lød det fra Ulrik Wilbek til Ritzau ved den lejlighed.

Også dagen efter OL-finalen, om mandagen, skulle Ulrik Wilbek ifølge BTs oplysninger havde kontaktet landsholdets anfører, Niklas Landin, for igen at høre: Skal Gudmundur Gudmundsson fyres?

På baggrund af de eksempler har der ifølge BTs oplysninger været en opfattelse blandt spillerne, at han har skabt mere uro end gavn under OL.

Bt var mandag i kontakt med ledenede skikkelser i DHF, men her var lysten til at diskutere hændelserne under og efter OL ikke stor.

»Du må gerne spørge, men jeg tror ikke, jeg har nogen svar til dig,« lød det fra DHF-formand Per Berthelsen.

»Tak for henvendelsen, men jeg har ingen kommentarer,« lød det fra DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen.

BT har tirsdag - igen - forgæves forsøgt at få en kommentar fra Morten Stig Christensen. Og på samme måde med Ulrik Wilbek.