Morten Wieghorst kunne ikke ønske sig et bedre scenarie for sit comeback i Superligaen. Godt 14 måneder efter, han senest vandt en kamp i den bedste danske række og alligevel meget overraskende fik stukket en fyreseddel i hånden dagen efter, vendte han tilbage på Ceres Park.

Og vandt igen. Denne gang bare som udeholdets træner i AaBs meget vigtige 2-1-sejr over AGF, der gør, at aalborgenserne pludselig er utroligt tæt på at opfylde klubbens mål om at komme med i slutspillet. Et point adskiller dem fra Sønderjyske på sjettepladsen.

Kampbilledet kunne Morten Wieghorst ikke have malet meget bedre selv, for i et opgør, der først for alvor fik smidt premierenerverne af sig i anden halvleg, fik den nytilkomne angriber Jakub Sylvestr bragt gæsterne foran omkring en time inde i kampen, og selv om Christopher Ikonomidis udlignede, fik Morten Wieghorsts indskiftede angriber Jannik Pohl sendt en pil lige ind i AGFs klublogo med en scoring i overtiden, som fik AaBs debuterende cheftræner til at kramme hele bænken og bryde ud i jubel.

Kram til konen

Og kysse og kramme sin kone midt i interviewene til journalis-terne efter kampen. Jo, hævnen har helt sikkert været sød for Morten Wieghorst, som dog ikke udadtil medgav, at den smagte mere af Faxe Kondi end postevand.

»Jeg tænker kun på de tre point. Dem, der kender mig, ved, at det er den ægte vare. Jeg kan sige med ro i stemmen, at det, der betyder noget for mig, er at hjælpe AaB. Og det synes jeg, at jeg gjorde i dag. Og jeg fik fantas-tisk hjælp af spillerne og staben,« lyder det fra Morten Wieghorst, der ifølge eget udsagn ’lige så godt kunne have spillet en kamp i Slagelse med AaB’, men samtidig udefra er blevet gjort opmærksom på, at turen gik til Smilets By i løbet af ugen.

»Det er kun, når jeg er blevet spurgt om det af journalister, at jeg har tænkt over det. Det er ikke specielt for mig. Jeg har selvfølgelig sat mig ned og tænkt over, hvordan det ville blive. Jeg kan jo ikke sige, at det var ligegyldigt. Det var ikke en ligegyldig tid, jeg havde her, men øvelsen var egentlig ikke svær. For mig betyder fodbolden noget. Det andet er ikke min person. Men jeg har da brugt lidt tid på det,« forklarer Morten Wieghorst.

AaB-træneren udtrykte ikke kun glæde over de tre point, men også generelt at være kommet til Aalborg.

»Jeg er kommet til en fantastisk klub. Der er nogle værdier og ånd i klubben, der gør, at vi alle har et kæmpe ansvar for at komme videre og igen vinde mange kampe. Jeg synes, at jeg er faldet godt til i en klub, der er ærgerrig efter at vinde.«

Utroligt skuffende

Fra AGFs lejr kunne træner Glen Riddersholm, der i løbet af ugen har fået en skade og kom humpende over til journalisterne, notere sig, at man spillede godt, men ikke fik det ønskede udbytte.

»Det er utroligt skuffende, at vi står tomhændet tilbage. Jeg ser et AGF-mandskab, som er dominerende og vinder de fleste dueller. Vi kan godt tage bedre beslut- ninger, men i sidste ende kan vi se tilbage på en kamp, hvor holdet gør rigtig mange ting rigtigt, men vi konstaterer, at vi laver individuelle fejl, som koster, og det er der ikke plads til. Skuffelsen er meget, meget stor, selv om jeg tager mange positive ting med fra kampen.«