Andreas Schilling håber, at han sammen med et nyt kuld af talenter kan kvalificere Danmark til OL i 2020.

København. Andreas Schilling er Danmarks klart bedste triatlet på OL-distancen, der består af 1,5 kilometer svømning, 40 kilometer cykling og ti kilometer løb.

Det beviste han med en plads ved de olympiske lege i Rio og den bedste danske placering nogensinde i den netop afsluttede VM-serie.

Men i 2020 håber den 25-årige triatlet, at han kan få selskab af andre danskere, hvis triatlonstafet er på OL-programmet i Tokyo.

- Det kunne være sindssygt fedt at få et dansk hold med. Stafetdistancen er så kort, så der kan de unge rimelig hurtigt komme ind.

- Det, tror jeg godt, kan lade sig gøre til den tid, siger Andreas Schilling.

Næste år bliver det afgjort, om triatlonstafetten, der typisk lyder på 250 meter svømning, seks kilometer cykling og 1,5 kilometer løb, skal være en del af OL i 2020.

Stafetten kræver deltagelse af to herrer og to kvinder, og her peger Schilling på talenterne Ditte E. Kristensen, Emil Deleuran og Alberte Kjær Pedersen som gode bud foruden ham selv.

OL-stafetten er imidlertid ikke det eneste, Schilling har for øje de kommende år. Han satser på at stille til start på den tredobbelte OL-distance, når VM i triatlon i 2018 rammer Fyn, hvor Schilling bor.

- Jeg er lidt en dieselmotor, som kan køre en høj fart på cyklen i længere tid. Det er ikke fordi, det vil ligge dårligt til mig at komme op og køre de lange distancer.

- På den korte distance er cykling min styrke, og den er ekstra vigtig på den lange distance. Jeg tror, at jeg vil have fine muligheder for at præstere på den lange distance, siger han.

At han om to år vil prøve sig på en længere triatlon, betyder dog langtfra, at han er færdig med OL-distancen.

- Hvis jeg gør det i 2018, vil jeg ikke fokusere 100 procent på det. Jeg tager nogle måneder med fokus på det og ser, hvor langt jeg kan komme. For det er stadig den korte distance, som tænder mig, siger han.

Efter den overraskende 17.-plads i årets VM-serie, fortæller Andreas Schilling, at han næste år håber at klemme sig ind i topfeltet.

- Jeg har med fjerdepladsen i Stockholm og ottendepladsen i Hamburg vist, at hvis jeg kan få ramme nogle gange i top ti og top fem, så kan jeg i hvert fald ende i top ti eller top otte samlet, siger han.

VM-serien blev etableret i 2009, og den består af ni triatlonstævner rundt omkring i verden. Årets vinder blev spanske Mario Mola.

/ritzau/