Tirsdag aften er der gallataffel i Danmark til ære for det belgiske regentpar. Og to af Danmarks største fodboldpersonligheder, Morten Olsen og Preben Elkjær, stod på gæstelisten.

Begge har det til fælles, at deres bedre halvdele er fra Belgien. Morten Olsen har selv boet dernede i mange år sammen med konen Mireille, og til DR fortæller han, at de begge fortsat er meget glade for at bo i Beersel.

Det er 16 måneder siden, han sagde farvel til jobbet som dansk landstræner, men han får stadig tilbud om trænerjobs, fortalte han tidligere på måneden til BT. Morten Olsen har dog ikke et stort ønske om at stå i spidsen for en klub igen.

Og han har heller ikke lyst til at rykke teltpælene op fra adressen udenfor Bruxelles, selv om Belgien tirsdag er skiftet ud med København for en aften.

Morten Olsen med sin belgiske kone, Mireille.
Morten Olsen med sin belgiske kone, Mireille. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Også den tidligere landsholdsspiller Preben Elkjær var at finde i den store sal, da TV3-studiet var skiftet ud med Christiansborg Slot, hvor arrangementet finder sted, for en aften. Med sig havde han sin kone Nicole, og for dem begge betyder det meget at være blevet inviteret til gallataffel af Dronningen.

»Min kone er jo belgier, vi er bare glade for at være her. Det bliver en stor oplevelse,« fortæller Preben Elkjær til DR.

I dag bor Preben Elkjær og Nicole i Danmark, men tidligere har han også boet i Belgien, hvor han spillede for KSC Lokeren, hvor han scorede 98 mål på fem år.

Preben Elkjær var sammen med konen Nicole også inviteret til gallataffel hos dronningen.
Preben Elkjær var sammen med konen Nicole også inviteret til gallataffel hos dronningen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Og både han og konen er glade for landet lyder det fra den tidligere landsholdsstjerne.

»Det er et skønt land, hvor man blandt andet spiser rigtig godt. Og det er meget lig os med humor og mentalitet. Jeg spillede dernede i næsten syv år, og var utroligt glad for at bo dernede, og så fandt jeg også hende dernede, så det var jo også heldigt,« lød det fra en smilende Preben Elkjær, der samtidig pegede på sin kone.