Da Caroline Wozniacki lørdag morgen dansk tid tabte semifinalen ved WTA Finals i Singapore til veninden Serena Williams, lukkede hun samtidig sæsonen 2014 ned med manér.

Den danske tennisdronning havde i de foregående tre kampe vist noget af sin karrieres bedste form, og hun kan nu med god samvittighed se frem til et par måneder, hvor hun tager fri fra sporten.

Nu følger to måneder fri for turneringer og præstationspres. Bt.dk har set nærmere på, hvordan Wozniacki vil nyde ferien fra tennisbanen.

Opret abonnement på BT PLUS og læs alt om hvad Caroline Wozniacki skal bruge de næste to måneders frihed på.

1. måneds abonnement på BT PLUS er gratis.


Da Caroline Wozniacki lørdag d.  morgen dansk tid tabte semifinalen ved WTA Finals i Singarpore til veninden Serena Williams, lukkede hun samtidig sæsonen 2014 ned med manér. Den danske tennisdronning havde i de foregående tre kampe vist noget af sin karrieres bedste form, og hun kan nu med god samvittighed se frem til et par måneder, hvor hun tager fri fra sporten.

 

Foto: Reuters
Vis mere

På sin Instagram-profil tager hun afsked med sæsonen og fortæller samtidigt om et år, hvor hun har oplevet store både på tennisbanen og i privatlivet:

- Jeg vil gerne bruge muligheden til at takke alle for den støtte, som jeg har fået i år. Det har i sandhed været fantastisk. Det har været et år med store øjeblikke, men også utroligt hårde tider, både på banen og udenfor. Men takket være al den kærlighed, som jeg følt fra jer alle sammen, mine venner, familie og fans, så har det været meget nemmere for mig at komme gennem de svære tider, og det har samtidig gjort de gode øjeblikke endnu bedre! Det har været meget lærerigt, og jeg kan dårligt vente på, at 2015-sæsonen begynder.

 

Den godt to måneder lange turneringspause giver kroppen mulighed for at restituere og samtidig lade tankerne bevæge sig i en helt anden retning.

En retning, der meget vel kan omfatte romantik og fremtidsdrømme, for Wozniacki har aldrig lagt skjul på, at hun ikke har planer om at spille tennis på topplan i mange år fremover. I stedet vil hun i gang med at bygge en familie i en ung alder.

- Jeg vil gerne være en forholdsvis ung mor, og jeg ser det ikke som værende alt for langt ude i fremtiden, fastslog hun igen i foråret, mens hun var stadig var forlovet med golfspilleren Rory McIlroy.

Nu er Wozniacki single, men mon ikke hun vil bruge turneringspausen til at overveje sine muligheder for at finde den rigtige partner, så hun inden for en overskuelig fremtid kan realisere sine planer om at stifte familie.

BT ser her nærmere på, hvad Wozniacki vil bruge sin turneringspause på.

 

Maraton

Inden Wozniacki går helt på ferie, skal hun lige løbe 42 km i New Yorks gader. Wozniacki har altid løbet meget som en del af sin træning, men i de seneste måneder har hun lagt ekstra kilometer på at forberede sig på at løbe New York City Maraton.

 

New York maraton.
New York maraton. Foto: Reuters
Vis mere

- Tennissæsonen er ovre for i år, men før jeg kan slappe helt af, skal jeg lige løbe et maraton om en uge, skriver Wozniacki på Instagram.

Wozniacki gør det for velgørenhedsorganisationen Team for Kids, som hjælper børn, så de kan komme ud og lave noget sport, selvom de ikke har nogen penge. Foreløbig har hun indsamlet knap 44.000 dollars eller knap 260.000 kroner.

Løbetræningen har også givet Wozniacki en indre ro i en svær tid:

- Mit løb har helt sikkert hjulpet. Midt på året havde jeg en svær tid både på banen og i mit privatliv. Bare det at gå ud at løbe var en rar måde at rense sindet og tænke på noget andet. Så får man det godt med sig selv - og bliver fit, sagde Wozniacki tidligere på måneden til CNN.

Farmand Piotr Wozniacki har været imod maraton-løbet, som han mener har dårlig indflydelse på Carolines tennisspil, men han har opgivet:

- Det er en hjertesag for hende, sagde han tidligere til Wall Street Journal.

Wozniacki har hele tiden understreget, at hun ikke har planer om at løbe vanvittigt hurtigt, men de 18,6 km, som hun for tre uger siden fortalte på Twitter, at hun løb på 1.26, vidner om, at grundformen er på plads, så det er svært at forestille sig, at hun bruger mere end fire timer på løbet.

Og bagefter har hun stillet sig selv en belønning i vente:

- Jeg har sagt til mine venner og min manager, at der skal være slik og chokolade klar til mig i mål. Og bagefter skal vi helt sikkert ud og have en meget usund middag.

 

Vennerne

Caroline Wozniacki har altid haft venner blandt de andre spillere i toppen af verdenseliten. Herhjemme har hun tidligere været tæt på sin doublemakker Malou Ejdesgaard, for nogle år siden tog Wozniacki på ferie med Radwanska-søstrene Agnieszka og Ursula, men især i det seneste år har venskabet med verdens ubestridte nummer et, Serena Williams, vokset sig stærkere og stærkere. Williams tilbød danskeren en åben favn og en skulder at læne sig opad, da hun havde allermest brug for det efter det meget offentlige brud fra Rory McIlroy. Wozniacki og Williams går i vandet sammen ved Miami Beach, de går i byen sammen, når de har spillet mod hinanden i US Open-finalen, og så sent som i fredags gav de den gas sammen til Mariah Carey-koncert i Singapore - få timer før de stod over for hinanden i WTA finals-semifinalen. Og de to hjerteveninder viser det gerne til hele verden på Instagram og Twitter. Når Williams den 19. november spiller opvisningskamp i Herning mod Ana Ivanovic er det svært at forestille sig, at Wozniacki ikke vil være på plads for at vise veninden, hvad Danmark har at byde på.

 

Kærligheden

Med en vindende personlighed, en gedigen formue på bankbogen og et ydre, som appellerer til de fleste mænd, kan Wozniacki uden tvivl vælge mellem mange tilbedere. I et interview efter bruddet med Rory McIlroy fortalte hun, hvad hun leder efter, når hun ser efter mænd.

- Jeg leder efter en fyr, der er ærlig. Det er vigtigst. Som er sjov at være sammen med, og som ikke tager sig selv for seriøst. Og så må det gerne være en højere fyr, så jeg kan gå i højhælede.

- Men ingen er perfekte. Nogle gange kan jeg sætte kryds i alle boksene, på nær en eller to... Jeg har en lang liste, så jeg kan blive ved. Jeg er ret krævende med, at boksene skal kunne krydses af, sagde hun til den amerikanske sportsjournalist Graham Bensinger.

Hun har tidligere også forklaret, at hun vil stifte familie i en tidlig alder, så det skal være en mand, der gerne vil være far inden længe. Det skal også en være en kæreste, der forstår de krav, det stiller til hverdagen, at være sportsstjerne på topplan, har Wozniacki præciseret.

Men det bliver ikke på Tinder eller lignende net-dating, at Wozniacki finder lykken:

- Så desperat er jeg ikke. Jeg ser, hvad der sker. Jeg har det helt fint med at være single i øjeblikket, fastslog hun under Wimbledon.

Måske kan hun igen falde for en golfstjerne. Hun har trænet bokse-fitness sammen med danske Thorbjørn Olesen, som hun gerne tweeter til.

- Godt gået @Thorbjornolesen!! Det må være boksetræningen, ;-), tillykke!, lød hilsnen fra Wozniacki til træningsvennen efter weekendens Europa Tour-triumf i Perth.

Tidligere tweetede hun også med et billede fra deres fælles træning i fitness.dk:

 

- Hvem mon endte på toppen, @Thorbjornolesen.

- Jeg havde bare en dårlig dag :)! Jeg skal have revanche, svarede den 24-årige golfspiller.

Her bor Caroline

  

Familien Wozniackis europæiske base er i Monaco. Her bor de i en lejlighed i højhuset Columbia Palace.
Familien Wozniackis europæiske base er i Monaco. Her bor de i en lejlighed i højhuset Columbia Palace. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

  

For tre år siden investerede Wozniacki lige under 9 millioner dollars i en luksuslejlighed i det centrale New York. Her har hun adresse på 15 Union Square West. Et behageligt udgangspunkt for turneringer i det nordlige USA.
For tre år siden investerede Wozniacki lige under 9 millioner dollars i en luksuslejlighed i det centrale New York. Her har hun adresse på 15 Union Square West. Et behageligt udgangspunkt for turneringer i det nordlige USA.
Vis mere

 

  

I forsommeren investerede Caroline Wozniacki 1,7 millioner dollars i en luksuslejlighed på Fisher Island ud for Miami. I følge amerikanske kilder betalte hun kontant. Det aflukkede rigmandsreservat har kun 226 husstande og bare 132 faste indbyggere.
I forsommeren investerede Caroline Wozniacki 1,7 millioner dollars i en luksuslejlighed på Fisher Island ud for Miami. I følge amerikanske kilder betalte hun kontant. Det aflukkede rigmandsreservat har kun 226 husstande og bare 132 faste indbyggere.
Vis mere