Stefan Holm og Patrik Sjöberg har travlt med at få afgjort, hvem der er tidernes bedste svenske højdespringer. Ordkrigen bølger frem og tilbage, og nu er den kulmineret med et tryk på "doping-knappen".

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er Stefan Holm, der har taget det hårde skyts i brug. Han har forklaringen på, hvorfor man sprang højere dengang, hvor Sjöberg stadig var en af verdens absolut bedste højdespringere.

- Grunden til at vi springer lavere en på Sjöberg og Sotomayors tid er den samme som årsagen til, at de støder kortere i kugle. Der var et mere intensivt doping-program dengang, siger Stefan Holm i en svensk tv-udsendelse, hvor de to højdesprings-legender bliver sat over for hinanden.

Cubanske Sotomayor er testet positiv, det er Sjöberg aldrig. Holm trækker altså Sjöberg ind i samme doping-sfære, selv om han i samme åndedrag siger, at han da ikke tror, at hans gamle idol var dopet.

- Først og fremmest skete det i det gamle Østeuropa, hvor der var statsstyret doping. Men jeg vil gerne pointere, at jeg ikke tror, at Patrik Sjöberg var dopet.

Denne ikke-beskyldning fra Holm er udløberen på en ordfejde mellem den regerende olympiske mester Stefan Holm og den tidligere verdensrekordholder Patrik Sjöberg, der tog fart i sidste uge.

Efter at have klaret 2,31 meter ved det store svenske indendørs-stævne GE Galan optrådte Stefan Holm med en t-shirt, hvor han havde skrevet "119 Holm er mere end 118 Sjöberg" - med adresse til hvem af de to, der flest gange i karrieren har været over 2,30 meter-grænsen.

Det fik en irriteret Sjöberg til at svare igen med at konstatere, at "2,42 er mere end 2,36. Det er derfor det hedder h-ø-j-d-e-spring. Ellers havde det heddet noget", sagde Sjöberg hånligt med adresse til de to kamphaner personlige rekorder udendørs. Indendørs er Holm med 2,40 meter kun to centimeter efter Sjöberg, som aldrig vandt olympisk guld.

Ordkrigen mellem de to svenske højdesprings-legender vil formentlig fortsætte.

Se Stefan Holms 2,40 spring fra EM i 2005 her:



Og se, hvordan han træner med at springe over hække, der er højere end ham selv:



Og se, hvordan Patrik Sjöberg for 21 år siden kom over 2,42 meter. Det er stadig europæisk rekord: