Ståles plan: Sådan vil jeg bruge de nye millioner i FCK

Bestyrelsen i Parken Sport & Entertaiment, firmaet bag FC København, har nu godkendt en plan, der betyder, at selskabet fremover investerer 30 procent mere i fodboldholdet.

FC Københavns budget har dermed fået vokseværk. Klubbens direktør, Anders Hørsholt, der har tegnet planen, har selv talt om et 'betragteligt antal millioner kroner,' som især skal bruges til at forstærke førsteholdstruppen med endnu dygtigere fodboldspillere.

Nyheden landede onsdag, og selv om FCKs cheftræner Ståle Solbakken selvfølgelig har kendt til planerne en tid, er han begejstret for, at en kurve er knækket i hovedstadsklubben.

- Sidst, jeg var i klubben, blev økonomien gradvist trappet ned, og det fortsatte vel, efter jeg var taget til Tyskland. Så det er et meget positivt signal, at vi vender kurven igen, siger Ståle Solbakken, som dog ikke forventer, at pengene ligefrem vender transfermulighederne for en dansk klub på hovedet.

- Signaleffekten er meget vigtig for mig. Klart det vigtigste. Jeg tror, vi kommer til at arbejde i det samme marked som før. Der er ikke pludselig mange nye spillere, som vi kan få, fordi vi har fået flere penge. Der er selvfølgelig nogen. Men det er ikke helt nye hylder, vi taler om. Vi går ikke to-tre hylder op. Vi går ikke derop, hvor klubberne i Premier League eller Bundesligaen kigger. Og jeg kan ikke bare ringe til topklubberne i Holland eller Belgien og sige, at jeg vil købe deres dygtigste spillere, fordi vi har ændret budgettet, forklarer Solbakken.

Dagen efter CL-exit: FCK med ny opsigts- vækkende million-strategi

Nordmanden griner, da han bliver konfronteret med den påstand, at han bare fedtspiller og helst undgår et pres på cheftræneren for at levere mere. Inden han så minder om, at mange penge ikke tidligere har været en garanti for succes i FC København.

- Du kan nok huske mit FCK-hold, som kollapsede i april 2008 (AaB blev senere samme sæson mestre 11 point foran FCK, red). Budgettet dengang var på toppen. Det var med Ailton og Junior blandt andet, og der manglede ikke noget efter danske forhold. Og det er vel den økonomi, vi så får mulighed for at opleve igen. Men vi vandt ikke dengang. Så kan du i stedet tage 2010-holdet, som var langt, langt under. Det var på et meget ringere budget. Men det fungerede meget, meget bedre på banen, siger Ståle Solbakken, som dog medgiver, at han ikke bare kan skubbe en budgetforøgelse på 30 procent til side som ligegyldig.

- Det er 30 procent. Det er mange penge, det ved jeg godt. Og det forandrer måske nogle ting. Et tænkt eksempel: Vi har et antal midtbanespillere i klubben, og det er ikke sikkert, at vi skal bruge flere. Vi er måske helt sikre på, at vi har dem, vi skal bruge lige nu. Men så dukker der alligevel en interessant mulighed op i transfervinduet i vinterpausen. For et halvt år siden ville vi ikke tage ham. Vi ville hellere vente, til en anden kontrakt udløber, og til der bliver plads. Men nu kan vi tage ham. Det kan være forskellen. At du har den lille ekstra mulighed i budgettet, forklarer han.

Hvor mange spillere skal FCK hente i vinterpausen?

- Jeg er ikke typen, der gerne vil have vældigt mange spillere i samme transfervindue. Så hvis vi nu i første omgang kan få et par stykker, der kan gøre startopstillingen stærkere, skal vi være tilfredse. Det er ikke bredden, vi skal forstærke. Vi har mange unge spillere, som fylder i bredden. Og de skal have lov at fylde i bredden. De har spillet meget Champions League allerede. Youssef (Toutouh, red.) har vel spillet mere Champions League end Superliga for os. Christoffer Remmer fik debut mod Real Madrid. Danny Amankwaa har været der. Det er jo vældig atypisk FCK i hvert fald i Champions League. Vi skal finde spillere, der gør en forskel for idealopstillingen.

Og nu har du også fået flere penge til at overbevise Nicklas Bendtner om, at hans karriere kan komme på skinner i København?

- Jeg tror, at det i meget højere grad kræver hans forandrede indstilling til løn, end det kræver vores forandrede budget.

Læs også: