KOMMENTAR. Inden det nu brager løs med dopingpåstande og alskens anklager, så vil jeg lige opfordre til at suge luft ind. For nok er Michael Rogers taget i en dopingkontrol for stoffet clenbuterol - ja, du har læst om det stof i forbindelse med Alberto Contadors bøf-forklaring - men der er bare elementer, som ikke helt stemmer. Eller som i det mindste skal tages med i betragtningerne, inden konklusionerne kommer væltende.

Michael Rogers blev testet positiv i slutningen af oktober under Japan Cup. Altså sæsonens sidste løb. Det stemmer ikke helt overens med den virkning, der er forbundet med clenbuterol. Det er et præparat, der virker fedtforbrændende og muskelopbyggende, hvilket normalt ville være nødvendigt i en sæsonopstart og ikke når året rinder ud. Michael Rogers vandt løbet efter et soloudbrud og man skal ikke have været ret længe i cykelsporten for at vide, at man som en del af festivitasen efter en sejr, får lov til at tisse i en lille kop, mens en dopingkontrollant kigger på. Så han vidste, at han blev testet.

Clenbuterol har også den kedelige hage for dopingsnydere, at stoffet bliver i kroppen i lang tid. Så det er noget rod at tage det og køre løb for at vinde.

Umiddelbart inden Japan Open kørte Michael Rogers i Kina. Det bryder cykelrytterne sig ikke ret meget om. Det er som at køre 6-dages i 70'erne i et røgfyldt Forum, bortset fra, at cigaretrøgen er skiftet ud med benzin-os og dunster fra kulværkerne. Rytterne bryder sig heller ikke om det, fordi det er farligt at spise mad i Kina. Især kød. I 2011 blev landet ramt af en større madskandale, da der blev opdaget farlige mængder af netop clenbuterol i svinekød.

Producenterne af svinekød var blevet fristet af at få noget fedtfattigt kød, og det hjalp stoffet med at give. Og så sent som sidste år advarede myndighederne i Kina de kinesiske atleter, der skulle til OL i London, mod at spise kød i Kina, fordi de var bange for at blive testet positive. Det skete for en judo-kæmper og på et kinesisk blog-site skrev en vægtløfter, at 52 procent af alt kød i Beijing indeholdt så meget clenbuterol, at det kunne medføre en dopingdom.

Jeg aner ikke, om det er tilfældet. Det kan meget vel være, at Michael Rogers har proppet sig med krudt. Jeg tør heller ikke love, at han har været ren hele sin lange karriere. Jeg påpeger blot, at der kan være andre forklaringer.