Quick-Steps Dan Martin mener, at Froome skal være et minut efter inden enkeltstarten, hvis briten skal knækkes

Det er mange år siden, at tidsforskellene i toppen af Tour de France-klassementet har været så små inden sidste uge af løbet, som tilfældet er i år.

Der er blot 29 sekunder fra Chris Froome (Sky) i den gule trøje og ned til Rigoberto Urán (Cannondale) på fjerdepladsen. Imellem de to befinder Fabio Aru (Astana) og Romain Bardet (AG2R) sig.

På papiret er det uhyggeligt spændende, men ifølge Dan Martin (Quick-Step), som på femtepladsen er 1 minut og 12 sekunder efter Froome, skal den gule trøje hives af Froome inden enkeltstarten i Marseille på næstsidste etape, hvis der skal være spænding om sejren.

»Froome bliver umulig at slå, hvis ikke nogen har et forspring på mindst et minut til ham inden enkeltstarten i Marseille,« siger den irske bjergrytter.

For Chris Froome er en dygtig enkeltstartsrytter, mens både Aru, Bardet, og Martin halter klart efter i den disciplin, mens Rigoberto Urán på sine bedste dage kører en god enkeltstart.

Dan Martin hentede selv 14 sekunder på Froome og de andre topfolk søndag med et overraskende angreb til sidst på etapen.

På 9. etape blev Dan Martin trukket med i Richie Portes (BMC) voldsomme styrt, som endte med at koste australieren deltagelsen i årets Tour.

Fighteren Dan Martin kom på cyklen igen, og nærmest mirakuløst tabte han kun 1 minut og 15 sekunder til Froome og de andre favoritter.

Martin var en af favoritterne til sejren den dag, og trækker man hans tidstab fra, ville han være tre sekunder foran Froome på nuværende tidspunkt - og altså i den gule trøje.

Det sidder dog ikke i baghovedet på Quick-Step-kaptajnen.

»Jeg tænker ikke på den tid, jeg tabte der. Det eneste, der ærgrer mig, er, at jeg ikke vandt etapen. Jeg tænker ikke "hvad nu hvis", lyder det fra Dan Martin, som ifølge ham selv er på toppen igen efter styrtet.«

/ritzau/