Kasper Schmeichel får hård konkurrence hos Leicesters engelske mestre. Det kan i sidste ende være med til at bane vejen for et muligt klubskifte til en af Europas giganter

Kasper Schmeichel får en verdensmesters ånde i nakken i Leicester i den kommende sæson.

En af de kommende dage skifter den tyske målmand Ron-Robert Zieler nedrykkede Hannover 96 ud med den engelske mesterklub. Det kunne den tyske klub berette allerede i søndags.

Og hvad så, kunne man spørge? Alle klubber har flere målmænd på lønningslisten og Kasper Schmeichel skal naturligvis have en reserve. Det er også rigtigt, men alligevel er det et tankevækkende indkøb, de nykårede engelske mestre laver. Især set med danske briller på næseryggen.

Det er det, fordi Ron-Robert Zieler ikke er en hvilken som helst målmand. Den 27-årige keeper var for to år siden med til at vinde VM-guld med Tyskland i Brasilien – uden dog at spille. Zieler, der i Tyskland står i skyggen af suveræne Manuel Neuer, har seks landskampe for den nation på kloden, der er bedst besat på målmandsposten. Han er dog vraget til den tyske EM-trup til fordel for Marc-Andre ter Stegen fra FC Barcelona og Bernd Leno fra Leverkusen.

Det store spørgsmål er derfor, hvilken betydning den nye målmandskollega- og konkurrent får for Kasper Schmeichel. Ifølge BTs kilder i Leicester er Zieler i første omgang hentet ind som reserve for Kasper Schmeichel, men transferen åbner andre muligheder af både den ene og den anden karat.

Adspurgt om, hvad Leicester køb af Ron-Robert Zieler betyder for Kasper Schmeichel, er den danske landsholdsmands rådgiver fåmælt.

Farvel og tak?
Farvel og tak? Foto: Jason Cairnduff
Vis mere

»Jeg kan ikke svare for Leicester, for det kommer også bag på mig,« siger Mads Frederiksen.

Leicester henter dog næppe Zieler for, at den landsholdsaktuelle målmand skal sidde på bænken i alle kampe. BTs kilder fortæller, at der er en god mulighed for, at den tyske målmand og Kasper Schmeichel kommer til at dele spilletid med Schmeichel som førstevalg og Zieler i buret i cup- og måske endda Champions League-kampe. Sikkert virker det, at Kasper Schmeichel ikke får alle kampe fra start i den kommende, travle Leicester-sæson.

Alt det er naturligvis kun gældende, hvis Kasper Schmeichel også er Leicester-målmand i den kommende sæson. Det peger alt på, han er, selv om han er på radaren i flere større klubber.

På rygtebørsen spøger Schmeichels navn i både Manchester United og endda Real Madrid, men herfra og til en opsigtsvækkende transfer er der langt. Det kan dog give Leicester et incitament til at takke ja til et eventuelt bud, at klubben nu får det, der på papiret ligner en fuldgod erstatning.

Kasper Schemichels rådgiver, Mads Frederiksen, ønsker ikke at kommentere på interessen for den danske landsholdsmålmand. Men med Ron-Robert Zieler snarlige ankomst til Leicester, er sommeren med ét blevet en smule mere interessant og uforudsigelig for Schmeichel.

Leicester betaler i øvrigt 26 millioner kroner for Kasper Schmeichels nye konkurrent. Den lave pris skyldes, at Zieler netop er rykket ned med Hannover 96 og at tyskeren i den forbindelse har en frikøbsklausul.