Det var ikke et velkendt Brøndby-mandskab, der gæstede Sønderjyske i Haderslev søndag aftes.

Brøndby-træner Alexander Zorniger havde valgt at lade en del af profilerne blive hjemme, heriblandt Frederik Rønnow, Hany Mukhtar, Christian Nørgaard og Johan Larsson. Alt sammen med tanke på torsdagens pokalfinale mod FC København.

Til gengæld gav det plads til nogle ungdomsspillere i truppen, hvor 18-årige Christian Enemark fik debut med en plads i startopstillingen. Også 34-årige Thomas Kahlenberg fik comeback og sæsondebut.

Zorniger havde inden kampen varslet, at der ville være mange udskiftninger i truppen inden pokalfinalen, hvilket betød, at han langt hen ad vejen var tilfreds med det, han så fra sine mange reserver.

»Vi spiller med det bedst mulige fysiske og/eller mentale hold forud for sæsonens største kamp på torsdag. For at spille godt skal holdet have en struktur, og det havde de ikke i dag. Men på trods af det, synes jeg, at de spiller en god kamp over 75 minutter,« sagde Zorniger efter kampen.

Af samme årsag mener den tyske træner heller ikke, at man kunne bruge gårsdagens kamp som en decideret optakt til pokalfinalen.

Zorniger havde dog alligevel inden kampen sagt, at der var nogle positioner på banen, som han gerne vil se an inden torsdag. Uden at løfte sløret for, hvem der blev holdt ekstra godt øje med fra tyskerens side, var der nogle spillere, der fik en tiltrængt chance. Men det bliver i højere grad de kommende dage op til pokalefinalen, der bliver afgørende.

»Det handlede om de spillere, som har spillet på et godt niveau, men ikke over hele sæsonen. Det bliver i høj grad en beslutning på kampdagen (beslutning om, hvem der skal spille, red.). Så vi kommer til at se på, om de har niveau og viser selvtillid de kommende dage.«

Så du tager ikke det store med fra kampen frem mod pokalfinalen?

»Jo, selvfølgelig. Du så hver spillers præstation, men i dag har vi skiftet syv-otte spillere. Vi så eksempelvis, at vores to angribere udfordrede deres forsvar, så længe de havde kræfterne til det. Desværre udnyttede Gustaf (Nilsson, red.) ikke sine chancer lige så godt som Kevin (Mensah, red.). Men vi så, at de har en speciel kvalitet, vi kan bruge i pokalfinalen,« sagde Zorniger.