Med en hjemmesejr på 2-1 vandt Ottawa Senators over Pittsburgh Penguins og serien skal nu ud i kamp syv.

Ottawa. Det var vind eller forsvind for Ottawa Senators, da det canadiske hold tirsdag aften hjemme tog imod Pittsburgh Penguins i den sjette semifinale i NHL.

Holdet var bagud 2-3 i kampe efter fem af de maksimalt syv opgør, så Ottawa skulle vinde for at bevare håbet om en finaleplads i den nordamerikanske ishockeyliga.

Det så dog hurtigt sort ud Ottawa. Fire minutter inde i anden periode kom hjemmeholdet bagud, efter at russiske Evgeni Malkin scorede for Pittsburgh.

Men Ottawa kom tilbage ti minutter senere, da Bobby Ryan udlignede.

I starten af tredje periode kom så det forløsende mål for Ottawa Senators, da Mike Hoffmann scorede kampens tredje og sidste mål til sejr på 2-1.

Sejren var ikke mindre imponerende, efter at det seneste opgør mellem de to endte hele 7-0 i Pittsburghs favør.

De forsvarende NHL-mestre fra Pittsburgh har hjemmebane i den afgørende kamp syv, som spilles torsdag aften amerikansk tid.

Ottawa var senest i Stanley Cup-finalen i 2007, hvor det blev til nederlag mod Anaheim Ducks.

I finalen i år skal vinderen af kampen mellem Pittsburgh og Ottawa op mod Nashville Predators. Nashville sikrede sig finalebilletten mandag, da man slog Anaheim Ducks med 6-3 i den sjette kamp og vandt 4-2 i serien.