Markant bedre økonomi i topbadminton kan få flere af de erfarne danskere til at tage et par år ekstra.

København. Flere af Danmarks største badmintonstjerner har rundet 30 år, nogle nærmer sig endda de 40. Men der kan gå flere år, før mange af dem vælger at trække stikket til den aktive karriere på topplan.

Økonomien i verdenstoppen har de seneste fem-ti år oplevet et boom, og fra næste sæson er der udsigt til endnu et solidt løft i pengepræmierne.

Det kan meget vel medvirke til, at flere af Danmarks aldrende topspillere ikke vikler grebet af ketsjeren i den nærmeste fremtid.

- Det er helt sikkert en overvejelse. Med de penge, jeg tjener nu, vil jeg ikke kunne gå ud i den "almindelige arbejdsverden" og få et lige så velbetalt job, siger 31-årige Hans-Kristian Vittinghus, der er nummer 13 på verdensranglisten i herresingle.

Det er nemlig ikke kun præmiepengene, der er strøget i vejret det seneste årti. Sponsorpengene kommer også med flere cifre.

- Det er helt sikkert en del af overvejelsen, om ikke man lige kan presse et ekstra år eller to ud, hvor man kan få lidt mere økonomi med til livet, der kommer bagefter, siger Vittinghus.

Han er langtfra den ældste af de danske spillere, hvor mixeddoublespilleren Joachim Fischer på 38 år og herredoublespilleren Mathias Boe med 36 år topper med de ældste dåbsattester.

Også de kan se den økonomiske fordel ved at fortsætte, når lysten til badminton og niveauet også stadig er der, siger Vittinghus.

Et er, at der kommer flere præmiepenge, men det bliver også lettere for topspillerne at få fingrene i dem med den nye turneringsstruktur, der kommer fra 2018.

- En af ændringerne i den nye struktur er, at der ikke længere vil være kvalifikation til level-2- og level-3-turneringer, forklarer Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark.

Det betyder, at de store, pengestærke turneringer i højere grad bliver en lille, eksklusiv klub forbeholdt topspillerne.

- Dem, der ligger i toppen, er altid garanteret en plads i turneringerne. Så med forholdsvis gode resultater kan man blive ved med at holde sig i det selskab, hvor der er penge, siger den tidligere topspiller Jim Laugesen, der er badmintonekspert hos TV2 Sport.

- Så det vil være fuldstændig åndssvagt at stoppe, tilføjer han.

/ritzau/