Speedwaygrandprixet i Letland i weekenden bliver uden Nicki Pedersen, som er medtaget efter voldsomt styrt.

Holsted. Den danske speedwaykører Nicki Pedersen må trække sig fra weekendens grandprix i Letland efter det voldsomme styrt onsdag i en ligamatch i Danmark.

Det meddeler holdet bag Nicki Pedersen på kørerens Facebook-side.

- Nicki er desværre nødsaget til at trække sig fra lørdagens SGP (speedwaygrandprix, red.) i Letland, står der på Nicki Pedersens Facebook-side.

Den tidligere verdensmester styrtede voldsomt onsdag aften i en ligamatch mellem Holsted Tigers og Esbjerg Viking, og skaderne tvinger ham til at melde afbud.

Endnu vides det ikke, hvor slemt det står til, selv om de første meldinger er positive.

- Der er umiddelbart ingen brud på nakkehvirvlerne, men en endelig skanning, når hævelserne er væk, vil vise, om der er sket skade, skriver holdet bag køreren på Facebook-siden.

- Nicki er ved godt mod, dog noget forslået efter det grimme styrt.

Nicki Pedersen missede en stor del af sidste sæson, da han pådrog sig flere brud i et grimt styrt.

Den trefoldige verdensmester har fået en skidt start på VM-serien, hvor han i de to første grandprixer blot har hentet otte point i alt.

Ligamatchen onsdag, hvor Nicki Pedersen styrtede sammen med Niels-Kristian Iversen, blev aflyst efter otte heats, da dommeren vurderede, at banen var for farlig efter flere styrt.

Hos Holsted Speedway beklager man, at matchen måtte aflyses.

- Banens beskaffenhed er alene vores ansvar som arrangerende klub - og onsdag fejlede vi, siger direktør Niels Munk Nielsen fra Holsted Speedway i en pressemeddelelse.

/ritzau/