Speedwayveteranen kom ikke i finalen i Polen, efter at han havde scoret 12 point i de indledende heat.

Gorzow. Nicki Pedersen kom ikke i finalen, men danskeren fik alligevel en form for oprejsning for en skuffende sæson i lørdagens grandprix i Gorzow i Polen.

Den danske speedwaykører var sammen med australieren Chris Holder bedst af alle i de indledende heat med 12 point i fem starter, men i semifinalen røg Nicki Pedersen ud.

Her fik den 39-årige veteran på grund af sin høje pointscore lov til at vælge bane først.

Nicki Pedersen valgte bane to i den meget stærke semifinale mod den britiske verdensmester Tai Woffinden, 46-årige Greg Hancock fra USA og Jason Doyle fra Australien som øvrige deltagere.

Danskeren endte dog sidst efter Woffinden, Doyle og Hancock, og de to førstnævnte kom videre til finalen.

Jason Doyle endte med at vinde finalen med Tai Woffinden og Chris Holder på de efterfølgende pladser.

Mens Nicki Pedersen kørte fremragende undervejs, var det til gengæld en aften til glemmebogen for grandprixets øvrige danskere.

Niels-Kristian Iversen lavede fem point i lige så mange starter, mens Peter Kildemand blev noteret for tre point i sine fire starter.

Der var flere interne danskerdueller i de 20 indledende heat.

I heat nummer fire skulle Peter Kildemand på bane tre op mod Niels-Kristian Iversen, der indtog yderbanen.

Desværre for danskerne endte de også på yderplaceringerne i heatet med Kildemand som nummer tre og Iversen som nummer fire.

Niels-Kristian Iversen fik mulighed for revanche allerede i heat fem, hvor han fra inderbanen skulle op mod Nicki Pedersen på bane tre.

Nicki Pedersen viste imidlertid sin hurtighed, da han tog starten og senere heatsejren, mens Niels-Kristian Iversen måtte nøjes med tredjepladsen.

Nicki Pedersen viste også, at han kunne vinde fra yderbanen, da han i heat 15 sluttede som nummer et foran Peter Kildemand.

I sidste ende rakte veteranens anstrengelser altså ikke til en finaleplads.

I den samlede VM-stilling topper Greg Hancock med 94 point, syv point foran Jason Doyle og med Tai Woffinden yderligere et point efter.

Nicki Pedersen er samlet nummer ni med 55 point, mens Peter Kildemand indtager 11.-pladsen med 50 point.

Niels-Kristian Iversen er på 12.-pladsen med 46 point.

/ritzau/