Også i næste sæson kommer Nicki Pedersen til at kæmpe om det individuelle verdensmesterskab i speedway.

København. Speedwaykøreren Nicki Pedersen har været en fast del af VM-serien siden 2001, og også i 2017 kommer han til at køre med i kampen om det individuelle verdensmesterskab.

Den tredobbelte verdensmester bekræfter over for Ritzau, at han er blevet tildelt et wildcard til VM-serien.

- Jeg havde også regnet med at få et wildcard, men man ved aldrig i det her system.

- Jeg ved, hvad jeg står for, og jeg har også leveret varen på den ene og anden vis.

- Så jeg kunne ikke se andre muligheder, end at jeg ville få et wildcard, men det har alligevel været meget rart at få det på skrift, siger Nicki Pedersen.

I den forgangne sæson sluttede Nicki Pedersen på en samlet 13.-plads, da han missede sæsonens sidste tre grandprixer på grund af en brækket nakke.

Kun de otte bedste i VM-serien er garanteret en billet til den følgende sæson.

- I år har jeg døjet med skader og farten. Lige pludselig får jeg så farten og bliver europamester, og så kraftedeme om jeg ikke brækker nakken dagen efter. Men sådan er speedway jo, siger Nicki Pedersen.

Næste sæson er målet at køre med om placeringerne i top-3, som han også gjorde det i både 2014 og 2015.

- I de sidste to løb jeg kørte, havde jeg fået farten tilbage, og så er det pludselig sjovt at køre speedway igen. Så kan jeg holde den fart, så er målet at komme i top-3 igen.

- Er man først deroppe og kæmpe om de sjove medaljer, kan alting ske. Det snerper til, og så handler det bare om at arbejde hårdt nok, for så får man belønningen, siger Nicki Pedersen.

Efter uheldet 18. september i Tjekkiet har danskeren været forhindret i at køre speedway. Heldigvis er genoptræningen foran planen.

- Det går rigtig fint. Jeg skal have min krave på i hvert fald i 14 dage mere, for det er ikke helet op ordentligt i nakken. Men så vil jeg stadigvæk være tre-fire uger foran planen, så det er jo godt nok, siger Nicki Pedersen.

39-årige Nicki Pedersen vandt senest VM i 2008.

/ritzau/