Rafael Nadal og Gilles Müller satte sig på hele sendefladen med maratondyst i Wimbledon på næsten fem timer.

Der blev spillet tennis, som skulle det aldrig få en ende mandag i Wimbledon.

Her bragede Rafael Nadal og Gilles Müller sammen i ottendedelsfinalen, der udviklede sig til en maratondyst i femte sæt.

16.-seedede Müller fra Luxembourg endte med sejre i det afgørende sæt med de vilde cifre 15-13, og dermed blev andenseedede Nadal ekspederet ud af turneringen på fire timer og 48 minutter.

For kort tid siden vandt spanieren French Open for tiende gang i karrieren, og Nadal viste også storhed i nederlagets stund.

»Det var ikke min bedste kamp mod en modstander, der var ukomfortabel for mig. Flot klaret af ham. Han spillede fantastisk, specielt i femte sæt, men jeg kæmpede til sidste bold,« siger 31-årige Nadal ifølge AFP.

Gilles Müller bookede med sejrscifrene 6-3, 6-4, 3-6, 4-6, 15-13 sin første kvartfinale i Wimbledon, som Rafael Nadal har vundet i 2008 og 2010.

Han hentede samtidig sin anden sejr over den spanske superstjerne i karrieren.

Første reaktion fra 34-årige Müller var da også til at tage at føle på.

»Træt,« lød det blot fra vinderen efter et femte sæt, der varede 95 minutter.

»Det var en lang kamp. Jeg gjorde det godt i de to første sæt, så hævede Rafa (Nadal, red.) niveauet, og til sidst var det bare et stort slag.«

»Jeg havde matchbolde, som jeg ikke udnyttede, så det blev hårdt.«

»Til sidst følte jeg, at det snart ville være forbi. Jeg tænkte, bare giv det et skud på 100 procent, og det var fantastisk at vinde kampen.«

»Jeg har ikke rigtig forstået, hvad der lige er sket. Det er en fantastisk følelse. Jeg er bare glad for, at det er ovre, og at jeg er i kvartfinalen,« siger Gilles Müller.

Her møder han Marin Cilic i sin første kvartfinale i Wimbledon.

/ritzau/