Mette Vestergaard tror ikke på Slagelse i top 4. For fire måneder siden var Mette Vestergaard holdkammerat med Camilla Andersen og Mia Hundvin.

I dag er kun Mette Vestergaard tilbage i Frederiksbergklubben FIF, mens Camilla Andersen og Mia Hundvin valgte at skifte til den nye vestsjællandske topklub Slagelse FH.

Pudsigt nok tørner Mette Vestergaard allerede i sæsonens første kamp ind i de tidligere holdkammerater i aftenens midnatsudgave på DR-Sporten. Det er en kamp, som man i hvert fald i Slagelse har set meget frem til.

Mette Vestergaard glæder sig også utroligt meget til aftenens slag i Antvorskovhallen. »Det bliver da sjovt at spille mod Camilla og Mia, men det ville jo ske på et eller andet tidspunkt. Nu er det så i den første kamp, og det gør det måske lidt specielt.

På den anden side kender vi hinanden så godt, at der nok ikke vil være de store spillemæssige overraskelser,« siger Mette Vestergaard, der ser millionsatsningen i Slagelse som noget meget positivt.

»Det vil forhåbentlig smitte af på andre klubber her øst for Storebælt. For hvis det her lykkes optimalt for Slagelse, så får andre måske også lyst til at satse noget mere.

Vi har bare det problem i det københavnske område, at vi har meget svært ved at skaffe sponsorer. Det er åbenbart stadig nemmere at gøre sådan noget i de mindre byer,« konkluderer Mette Vestergaard.

Hun ser imidlertid ikke Slagelses oprustning som en trussel for FIF. »Nej, dertil ligger vi for langt fra hinanden. På den anden side er vi da nødt til at holde øje med, hvad der sker i Slagelse.

Vi kan helt sikkert lære noget af deres erhvervsklub, som ser ud til at være i en noget anden størrelsesorden end vores. Vi har i hvert fald slet ikke så mange medlemmer, og de putter heller ikke så mange penge i projektet,« understreger Mette Vestergaard.

På det spillemæssige plan er Mette Vestergaard imidlertid ikke så sikker på, at Slagelse kommer til at blande sig i topstriden i Håndboldligaen.

»På en god dag kan de slå alle topholdene, men over en hel sæson tror jeg ikke på det. De vil ikke være at finde i top fire. Efter min mening er holdet for tyndt ind over midten, og af klassespillere har de kun Camilla og Hong. Og de skal trods alt også havde pauser, hvis de skal holde til en hel sæson,« lyder vurderingen fra landsholdets anfører.

FIF fik selv en overraskende god optakt til aftenens duel i Slagelse, da de overraskende sendte Randers ud af pokalturneringen.

»Den sejr var meget vigtig. Mange af de unge spillere troede jo, at de slet ikke var i stand til at spille håndbold. Så selvtilliden fejler ikke noget. Der er i hvert fald en meget positiv ånd, og alene det er vigtigt for at komme videre med opbygningen af det nye hold,« siger Mette Vestergaard.

FIF må i aften undvære Karen Hjorth, der har pådraget sig en knæskade. Og det er ligeledes usikkert, om Christina Krogshede er med i opstillingen efter hendes pause med en brækket finger.