»Det har været svært for mig at tro, at jeg kunne slå Victor,« siger 20-årige Antonsen efter semifinalesejr.

Med sejren over topseedede Viktor Axelsen, er endnu en mur brudt ned.

Sådan lyder det fra undertippede Anders Antonsen efter hans imponerende 21-17, 21-16 sejr ved semifinalerne i EM i badminton.

»Det har været svært for mig i en periode at tro, at jeg kunne slå Viktor, når jeg har set ham spille, og han har været på sit bedste. Så har jeg tænkt 'hold da kæft mand, han er helt umenneskelig',« siger han.

Sidst de to spillere stod overfor hinanden var ved All England-turneringen i marts. Her fik den 20-årige aarhusianer klø, da Axelsen ubesværet vandt 21-13, 21-9.

Modsat Antonsen er Axelsen et etableret navn i badmintonverdenen med et hav af internationale kampe bag sig.

»Nu har jeg brudt endnu en barriere ned. Det gør selvfølgelig bare, at min selvtillid stiger, og jeg tror på, jeg kan det hele efterhånden,« siger Antonsen.

Aarhusianeren, der ligger nummer 25 i verden, kom meget aggressivt fra start. Det gav ham medvind mod favoritten.

»Det var virkelig vigtigt for mig, at jeg fik det første sæt. Jeg kom hurtigt ud af starthullerne. Jeg kunne se i øjnene på Viktor og på hans kropssprog, at jeg havde nogle chancer i dag. Det var bare med at gribe dem. Jeg gik efter chancen, når jeg havde den, og prøvede at holde fast i mit fokus og lade ham lave fejlene. Heldigvis var der lidt flere fejl i ham i dag, end der normalt er,« siger han.

Nu er den unge badmintonkomet klar til EM-finalen, hvor den andenseedede englænder Rajiv Ouseph venter.

»Det bliver en benhård kamp. Han er en høj spiller med et rigtig godt angreb lidt a la Viktor. Han har nogle kvaliteter, der er lidt anderledes end dem, der er ude på touren. Han er ikke nem at knække. Vi har set, at han er sej og bliver ved til det sidste. Jeg må bare være sejere,« siger han.

Topseedede Viktor Axelsen var klar favorit i EM-semifinalen mod landsmanden Anders Antonsen, men det blev den 20-årige underdog, som med flot spil snuppede finalebilletten.

Axelsen, som er nummer to på verdensranglisten, fandt aldrig et modtræk mod Antonsen i medvind, og det endte med sejr på 21-17, 21-16 til den forsvarende danmarksmester.

20-årige Antonsen, der er nummer 25 i verden, kom meget aggressivt ud fra start, og det havde Viktor Axelsen svært ved at dæmme op for.

Favorittens farlige angreb kom aldrig til sin ret, førend DM-vinderen var i front med 11-7 ved pausen midtvejs.

Axelsen fik bedre fat herefter, og femteseedede Anders Antonsen blev kostet rundt i flere dueller.

Ved 16-16 var der kontakt, men femteseedede Antonsen bevarede roen. Han fik Axelsen til at lave fejl igen, og det endte med sætsejr på 21-17 til danmarksmesteren.

Andet sæt startede meget lige, men fra 7-7 rykkede Antonsen igen, og han kom på 12-7.

Axelsen lignede kampen igennem en frustreret mand, som slet ikke kunne finde sit spil mod sin yngre landsmand.

Antonsen kørte sikkert sejren i land med 21-16 i andet sæt.

I finalen venter den andenseedede englænder Rajiv Ouseph på Anders Antonsen.

/ritzau/