Kevin Magnussen kunne ikke følge med de hurtigste i kvalifikationen, hvor Daniel Ricciardo satte bedste tid.

Monte Carlo: Racerkøreren Kevin Magnussen indleder fra startposition som nummer 16 i søndagens Formel 1-grandprix i Monaco.

Den 23-årige dansker havde i sin Renault-racer svært ved at konkurrere med størstedelen af konkurrenterne i de smalle gader, men det lykkedes at holde seks biler bag ham i den første kvalifikationsrunde Q1.

Det skyldtes blandt andet, at vinderen af det seneste grandprix for to uger siden i Barcelona, Max Verstappen, måtte udgå allerede i Q1.

Den 18-årige hollænder lavede en kørefejl og havnede i barrieren, hvor hans bil blev smadret og måtte flyves væk. Verstappen indleder søndagens grandprix fra en startposition som nummer 21.

I Q2 satte Kevin Magnussen den dårligste tid, og derfor indleder han som nummer 16. Holdkammeraten Jolyon Palmer starter som nummer 18.

Efter kvalifikationen var der tvivl om, hvorvidt danskeren ville få en straf, da han på et tidspunkt kørte ud af pitten for rødt lys. Magnussen slap dog med skrækken.

Australske Daniel Ricciardo (Red Bull) starter forrest i Monaco foran de to Mercedes-kørere, Nico Rosberg og Lewis Hamilton.

Rosberg fører kampen om VM-titlen med 100 point foran Kimi Räikkönen (Ferrari) med 61 point.

Monaco er sæsonens sjette grandprix af i alt 21.

/ritzau/