(BEMÆRK: Denne artikel er fra 2005.) Den 20-årige danske fodboldspiller i Manchester United, Mads Timm, blev torsdag idømt 12 måneders fængsel for medvirken i en trafikulykke i fjor.

Fængselsstraffen er tildelt Mads Timm, fordi han sammen med

United-kammeraten Callum Flanagan i januar i fjor af flere vidner blev set ifærd med at køre omkap gennem gaderne omkring Manchester Uniteds træningsanlæg.

Den tidligere OB'er var på vej hjem fra træning, og han kørte om kap med en holdkammerat med op til 140 kilometer i timen i et område, hvor hastighedsbegrænsningen er på 70 km/t.

Den uansvarlige kørsel endte i et uheld. Mads Timms holdkammerat, Callum Flanagan, der fulgte efter danskeren mistede herredømmet over sin Honda Civic i en højresvingskurve og kørte ind i en modkørende bil.

Føreren af den modkørende bil, Angela Bourne, brækkede foden, mens Flanagans passager, Phil Marsh, brækkede et ben. Han skulle skæres fri af den smadrede bil.

Mads Timm kørte derimod ikke galt og har derfor hele tiden erkendt sig ikke skyldig - men det var dommeren altså ikke enig i. Han beskrev ulykken som "at lege uagtsomt med højpotente biler".

Da Mads Timm er under 21 år skal han afsone i et ungdomsfængsel med særlig vægt på trafikdømte unge. Ud over de tolv måneders fængsel er den 20-årige fynbo blevet frakendt kørekortet på ubestemt tid.

Callum Flanagan blev i samme sag idømt otte måneders fængsel.

tik@bt.dk