»Vi føler stadig, vi har noget til gode,« siger to danske ultraløbere efter et af verdens mest vanvittige løb

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>333 kilometer gennem et solsvedent ørkenlandskab mellem Bikaner og Jaisalmer i den indiske delstat Rajasthan tæt på den pakistanske grænse.

Ikke i bil, ikke på cykel, men til fods. I løb. Værs'go. Deruda' med otte kilo oppakning på ryggen i temperaturer på 40-45 grader om dagen og to-tre grader om natten.

Og så kostede det endda Karsten Risvig, 37, politiassistent, og Mikkel Gormsen, 29, arbejdsleder, hver 20.000 kr. at udsætte sig for extremløbts pinsler.

Efter 86 timer og 23 minutter passerede de mållinien på en delt 15. plads blandt de 36 startende. 27 gennemførte.

»Det var hårdere, end vi havde drømt om. Der var tidspunkter, hvor vi forbandede os selv og svor, at det gør vi aldrig mere. Men nu, hvor vi har fået oplevelsen lidt på afstand, er vi ikke så sikre,« siger Mikkel Gormsen.

»Hvor åndssvagt det end lyder, så føler vi stadig, at vi har noget til gode,« tilføjer Karsten Risvig.

I mere end 18 måneder forberedte de to københavnske ultraløbere og eventyrere sig til projektet, som klart overskrider grænsen for, hvad der er sund fornuft.

Sej vilje, mental styrke og extrem udholdenhed bar dem igennem alle kriser og farefulde situationer.

På de tre et halvt døgn, de var undervejs, sov de sammenlagt 11-12 timer. Den franske vinder, Theo Schmitt, gennemførte på godt 48 timer uden at lukke et øje.

Der var et checkpoint hver 22. kilometer, hvor de spiste og drak og fyldte vandflaskerne.

Asfalt smadrede benene
»Løbet skulle oprindelig være afviklet i den afrikanske stat Niger, men på grund af problemer med landingsbanen og politisk uro, blev det flyttet til Rajasthan,« siger Mikkel Gormsen.

»I stedet for sand løb vi på asfalt, og det smadrede benene og fødderne totalt.«

Angreb fra vilde hunde, som de måtte kaste sten efter for at holde på afstand, og truende og tyvagtige børn, som prøvede at få fingrene i rygsækkene, var på minussiden. Men der var også mere kuriøse indslag, som da de blev tilbudt opium.

»Jeg er glad for, vi var to, der løb sammen. Den amerikanske vinder hos kvinderne, Alicja Barahona, der var alene, var ude for mange ubehagelige oplevelser,« siger Karsten Risvig.

Præmien for at gennemføre de 333 kilometer: En kamel udskåret i træ.

fred@bt.dk