Det danske hold ser noget anderledes ud til kvartfinalen end i den sidste puljekamp mod Indonesien.

Gold Coast. Danmark balancerede på randen af exit ved Sudirman Cup, VM for blandede badmintonlandsholhold, i den sidste puljekamp mod Indonesien, men man fik reddet sig videre.

Torsdag står den på kvartfinale mod Thailand, og landstræner Kenneth Jonassen har valgt at skifte halvdelen af holdet ud.

Kun herresinglen Viktor Axelsen, som ellers tabte overraskende mod Indonesien, og damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har fået genvalg.

Den rutinerede mixeddouble med Joachim Fischer og Christinna Pedersen bliver afløst af Mathias Christiansen og Sara Thygesen, mens Line Kjærsfeldt overtager damesinglen fra Mia Blichfeldt.

Lidt mere overraskende er det, at heltene fra Indonesien-kampen, herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen, får lov til at slappe af, mens Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen træder i deres sted.

De overraskende skift i både herre- og mixeddouble kan skyldes, at Danmark ikke har mange timer mellem onsdagens kamp og kvartfinalen torsdag, som spilles klokken 10 dansk tid.

Trods udskiftningerne går Danmark ind som favoritter til mødet med Thailand i tre af de fem kampe, når man kigger på verdensranglisten.

Kun i damesingle og mixeddouble er Thailand på papiret favoritter. Men uanset hvad skal Danmark finde tre sejre for at komme i semifinalen.

- Turneringen har lært os, at der ikke er lette modstandere. Vi skal tage os ekstremt meget i agt. Det gælder om, at vi skal præstere, og så må vi se, hvad Thailand kommer med, sagde Kenneth Jonassen til TV2 Sport efter kampen mod Indonesien.

/ritzau/