Konservatives Brian Mikkelsen stiller op til vicepræsidentvalget i det internationale antidopingagentur, Wada.

København. Mens De Konservative kæmper for ikke at ryge under spærregrænsen, stiler partiets tidligere kultur- og justitsminister Brian Mikkelsen mod en international toppost i sportens verden.

I morgen udløber fristen for at stille op til vicepræsidentposten i det internationale dopingagentur, Wada, og 50-årige Brian Mikkelsen er blandt kandidaterne.

Det bekræfter han på sin Facebook-profil.

- Jeg er den danske regerings kandidat til posten som vicepræsident for Wada.

- Kampen mod doping, beskyttelse af de rene udøveres rettigheder og fremme af fair konkurrencer har gennem hele min politiske karriere fyldt meget, skriver Brian Mikkelsen.

Det er kulturminister Bertel Haarder (V), der har opfordret Brian Mikkelsen til at stille op.

Brian Mikkelsen sad i Wada frem til 2008, hvor han trak sig, fordi hans arbejde som justitsminister tog al tiden.

Men nu er han klar igen. Og efter de seneste afsløringer af blandt andet statsstyret doping i Rusland, kan man roligt sige, at der er udfordringer nok.

Da Brian Mikkelsen ved udgangen af 2008 stoppede i Wada, lagde han ikke skjul på interessen for at bestride posten igen på et senere tidspunkt.

- Jeg kunne være fortsat, men jeg har så travlt med at være justitsminister, at det nærmest tager hele mit døgn. Min afløser bliver ikke en dansker, men det kan man så håbe, at det bliver igen om nogle år.

- Jeg vil i hvert fald ikke slippe området, så det kan være, jeg selv kommer tilbage om nogle år.

Brian Mikkelsen sad i Wada's eksekutivkomité i seks år. Fra 2004 til 2006 var han vicepræsident.

Skulle han blive valgt til posten igen, vil han stadig fortsætte som medlem af Folketinget. Han mener godt, at han kan få de to ting til at spille sammen.

/ritzau/