Klavs Bruun Jørgensen kom tidligere i denne uge med et sjældent set hårdt angreb på sin spillertrup. Team Tvis Holstebro-træneren var rasende. Læs BTs interview med  træneren om den opsigtsvækkende opsang.

»Det er som om, at det generelt i denne sæson ikke er sivet ind, at de tjener deres penge ved at lave det her. Hvis de fortsætter i den her dur, varer det ikke længe, inden de ikke tjener særligt mange penge. Så får de ikke job noget andet sted, for de får ikke forlænget her. Mange af dem har det jo mageligt, for de har fået forlænget, og det skal de eddersparkme være glade for. Det er en ynkelig omgang at se på i øjeblikket,« sagde Team Tvis Holstebro-træner Klavs Bruun Jørgensen i denne uge til Holstebro-Struer Dagblad.

Læs i dette interview med BT, hvad træneren har gjort sig af tanker om sin voldsomme opsang. Opret abonnement på BT PLUS og læs hele interviewet - du får også adgang til tusindevis af artikler, guider og reportager i BT PLUS-universet.


Klavs Bruun Jørgensen kom tidligere i denne uge med et sjældent set hårdt angreb på sin spillertrup. Team Tvis Holstebro-træneren var rasende efter en uafgjort EHF Cup-kamp mod upåagtede schweiziske Luzern, og det fik ham til at sende en opsang af dimensioner til sine spillere gennem medierne.

Det er specielt dette citat til Holstebro-Struer Dagblad, der har vakt opsigt og skabt debat i håndboldverdenen og fået sportspsykologer til at analysere Klavs Bruun.

- Det er som om, at det generelt i denne sæson ikke er sivet ind, at de tjener deres penge ved at lave det her. Hvis de fortsætter i den her dur, varer det ikke længe, inden de ikke tjener særligt mange penge. Så får de ikke job noget andet sted, for de får ikke forlænget her. Mange af dem har det jo mageligt, for de har fået forlænget, og det skal de eddersparkme være glade for. Det er en ynkelig omgang at se på i øjeblikket, sagde han til lokalavisen.

Kampen mod Luzern, der endte 36-36 og i øvrigt var uden betydning i det store billede efter en Tvis-sejr på 12 mål i første opgør, kom efter et smerteligt og overraskende nederlag til lokalrivalerne Lemvig-Thyborøn i ligaen. Det var summen af de to kampe, der blev for meget for Klavs Bruun, som generelt ikke er tilfreds med det, han har set fra sine spillere i denne sæson, hvor holdet aktuelt indtager syvendepladsen i ligaen.

Det fortæller han i dette interview til BT.

***

Jeg har hørt, at dine spillere fik den største skideballe til dato efter kampen mod Luzern - nu har vi jo set, hvad du sagde til medierne, men hvad sagde du til spillerne i omklædningsrummet?

- Stemmen blev da hævet, men jeg synes egentlig ikke, det var så slemt. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg engang imellem er kendt for at give en gedigen skideballe, og når man gør det, vil der være grænser for, hvor mange gange du kan gøre det sådan - på et tidspunkt bliver spillerne døve over for det. Jeg forlanger altid maksimalt, og jeg vil hellere vinde med 15 end med to mål. Og der var bare nogle ting med indstillingen, som slet ikke fungerede i de fem dage omkring kampene mod Lemvig og Luzern. Og så lå det lige til højrebenet at få sagt de ting til pressen, siger Klavs Bruun Jørgensen.

***

Jeg har også fået at vide, at spillerne fik inddraget en planlagt bytur lørdag aften i Luzern på grund af deres indsats?

- Ja, det gjorde de. Og det ærgrede mig helt vildt. Jeg synes, der er godt og sundt for et hold, at man lige får lov til at gå ud og drikke en øl sammen og hygge sig. Og jeg synes, at straf på den måde er semi-barnligt. De fik også at vide, at jeg syntes, det var latterligt. Også fordi det havde et forspil, som jeg ikke har behov for at inddrage andre i. Med nogle ting, der var aftalt med holdet, som så gjorde, at ’nej så kan I rende mig i røven, I skal ikke ud og drikke nogen øl. I kan sætte jer og drikke et par øl på hotelværelset. Og det er det. Slut’.

En sportspsykolog har sagt, at du forsøger at få dine spillere til at præstere ved at gøre dem bange. Har han ret i det?

- Jeg synes, det er fattigt, når folk stiller sig op og skal kloge sig i øst og vest på ting, de faktisk ikke aner en bjælde om. De vurderer ud fra en overskrift eller en timeout, hvor jeg står og skaber mig i et minuts tid. De har ikke set en eneste træning i Holstebro og ved ikke, hvordan jeg taler til mine spillere til daglig. Jeg truer ikke spillerne med noget som helst. Det kan jeg slet ikke. De har alle fået forlænget deres kontrakter. Fordi jeg har anbefalet det, og det glemmer folk i det her. Det er jo mit hoved, der ryger, hvis det her går galt.

- Jeg hænger jo ikke nogen personligt ud. Jeg siger bare, at vi som hold præsterer dårligt. Min oplevelse er også, at hvis der ikke engang imellem er snerten af en kniv for struben, bliver man magelig, og så slapper man for meget af. Og det ser du på banen med det samme. Vi behøver ikke være venner allesammen. Nogle gange er det godt, der er lidt gnister, der behøver ikke være slåskampe, men nogle fights til træning kan give niveauet et ekstra løft. Det er blevet for slapt hos os. Og det er også min skyld. Det løber jeg overhovedet ikke fra.

***

Kan du forstå, at dit angreb på spillerne har skabt debat og bliver opfattet som voldsomt?

- Jeg var jo godt klar over, at det sikkert ville ramme nogle medier. Men det fik også den effekt, jeg gerne ville have, jeg har fået en Final4-plads ud af det (efter sejr over Skanderborg onsdag aften, red.). Jeg så nogle spillere i den pokalkvartfinale, der kæmpede røven ud af bukserne. Der var fandeme fight. Og det er jeg svært tilfreds med. Så kan folk diskutere i øst og vest, som de har lyst.

Så hvor meget af det har været kalkuleret spin for at få dine spillere til at præstere bedre, og hvor meget har været reelle frustrationer?

- Det var lige dele af begge ting. For jeg ved jo godt, hvad der sker, når jeg siger, som jeg gør. Jeg havde haft tid til at tænke over tingene. Men med mig vil der også altid være noget, som er enormt emotionelt. Jeg vil have ærlighed begge veje mellem træner og spillere.

Hvad har reaktionen været fra dine spillere efterfølgende?

- Der har ikke været nogen. Jeg behandler spillerne, som jeg har gjort alle andre dage. Og hvis de har et problem, kan de komme og snakke med mig om det. Det ved de udmærket godt.

Nu har du været meget hård ved dine spillere, men hvor meget kigger du indad i forhold til jeres præstationer i denne sæson?

- Meget mere end jeg kigger efter mine spillere. Jeg er den hårdeste dommer af mig selv overhovedet.

Og hvad er så konklusionen på din bedømmelse af dig selv?

- Jeg er klar over nu, at jeg ikke kan slippe for meget kontrol, uanset hvem vi spiller mod. Så jeg bliver nødt til at være fuldstændig på beatet hele tiden. Det er jo ikke fordi, jeg ikke har forberedt mig. Der er bare nogle engagementsmæssige ting, som spillerne også har vænnet sig til, som gør, at hvis jeg ikke er på det niveau, så mærker de det med det samme, og så får jeg ikke altid det resultat, jeg gerne vil. Det gjorde jeg lidt sidste år, men nu har vi fået nogle nye spillere ind, og så er det bare ikke det samme. Det skulle jeg have været mere opmærksom på, og det må jeg tilstå, at det har jeg ikke været.

Hvis jeg tolker på det, du siger, så lyder det som om, at dine spillere ikke præsterer, hvis du ikke hele tiden er i det kontante…

- Nej, i det engagerede hjørne. Fordi ’kontant’ bliver negativt ladet. Det handler om engagement. Det er ikke fordi, jeg ikke har været eller er engageret. Jeg har bare ikke været engageret på den måde, som jeg plejer. Og vist det engagement udadtil i forhold til mine spillere.

***

I er i Final4 i pokalturneringen, videre i EHF Cup’en og ligger nummer syv i grundspillet, som mange jo taler om er ligegyldigt, så længe man kvalificerer sig til slutspillet - det er vel egentlig ikke så sløjt endda?

- Nej. Men jeg ville da hellere have ligget nummer to, som vi havde gjort, hvis vi havde slået Lemvig. Så havde det set rigtig fornuftigt ud. Det er ikke værre, end at vi kun er to point efter nummer to. Jeg kunne da også godt læne mig tilbage og sige, ’det går nok drenge’ og klappe dem lidt på skulderen. Det tror jeg bare ikke en skid på. Så luller man sig selv i søvn, og pludselig ligger man og roder rundt omkring ottendepladsen med et par runder igen og er ikke sikker på at komme i slutspillet. Der skal vi ikke ende.