Hans-Kristian Vittinghus er ude af Australian Open, som han ellers vandt sidste år. Damedoublen er videre.

Sydney. Fjerdeseedede Shi Yuqi slukkede fredag morgen dansk tid for Hans-Kristian Vittinghus' drøm om et titelforsvar i Super Series-turneringen Australian Open i Sydney.

Efter en stærk dansk start faldt Vittinghus' spil sammen, og det endte med en sikker kinesisk sejr på 21-17, 21-12 i kvartfinalen.

Til gengæld er damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl i semifinalen efter sejr i tre sæt.

Sidste år vandt Hans-Kristian Vittinghus karrierens første Super Series-titel i Australien, men han kunne ikke gentage bedriften i år.

Efter at have været nede 2-4 tog Vittinghus total kontrol over kampen tidligt. Især hans stiksmash gjorde ondt på den 21-årige kineser.

Danskeren tog ni af de næste ti point til føring på 11-5 ved det korte ophold i første sæt.

Men efter pausen kom kineseren op i tempo, mens Vittinghus gik helt i stå.

Shi Yuqi tog ti point på stribe fra 7-12, og så var sættet spillet ud af de danske hænder.

Andet sæt var mere jævnt i starten for begge spillere, men det var hele tiden med et lille kinesisk overtag. Og det blev tydeligere fra omkring midtvejs.

Ved stillingen 15-8 til Shi Yuqi begyndte det for alvor at se svært ud, og det endte med en sikker kinesisk sejr.

Damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sørgede dog for, at der stadig er dansk deltagelse i lørdagens semifinaler.

De danske OL-sølvvindere afværgede tre matchbolde i kvartfinalen mod sydkoreanerne Hye Rin Kim og Yoo Hae Won og vandt til sidst 21-11, 15-21, 23-21.

Ingen øvrige danskere er tilbage i turneringen.

/ritzau/