Efter en skuffende aften i Stockholm har Niels-Kristian Iversen stadig ti point op til en plads i top-otte.

Stockholm. Manglende held, en såret hånd og et ærgerligt styrt udgjorde tilsammen opskriften på en trist speedwayaften for danske Niels-Kristian Iversen i VM-grandprixet i Stockholm.

Iversen, der er på desperat jagt efter point til det samlede grandprixregnskab, måtte nøjes med syv point og nåede ikke i semifinalen på den arena, hvor han ellers har været på podiet to gange i karrieren.

- Jeg lavede nogle små fejl undervejs og var også lidt uheldig, og det gjorde, at jeg manglede de par point, der skulle til for at komme videre. Jeg kørte en del bedre, end pointene fortæller, mener Niels-Kristian Iversen.

Efter to heatsejre og to sidstepladser i de første fire heat var danskeren under pres i femte og sidste heat.

Men allerede i første sving kolliderede han med polakken Piotr Pawlicki og styrtede voldsomt.

- Vi hang sammen ind i svinget, og så måtte vi begge af cyklerne. Jeg ødelagde desværre den cykel, der kørte bedst, og så måtte jeg køre omstarten på den anden.

- Jeg slog min hånd slemt og havde svært ved at holde fast i styret efter den første omgang. Det er jo noget bøvl, når jeg skulle køre fire, siger Niels-Kristian Iversen.

Eneste lille trøst var, at afstanden til den samlede ottendeplads, som sikrer adgang til næste års grandprixserie, blev reduceret med tre point.

Men der er fortsat ti point op for Niels-Kristian Iversen, og der er kun to grandprixer tilbage i kalenderen.

- Der er stadig 42 point at køre om. Jeg har ikke afskrevet muligheden endnu, men det er selvfølgelig surt, at jeg ikke nåede semifinalen i dag, hvor jeg følte, at der var mulighed for mere, siger Niels-Kristian Iversen.

Hvis han ikke når top-otte, kan han håbe på at få et wildcard til næste års grandprixserie.

/ritzau/