Den Internationale Olympiske Komité (IOC) vil genteste alle de urinprøver, som russiske atleter afgav under vinter-OL i Sotji i 2014, med nye metoder. Der er tale om 254 urinprøver.

Det meddeler IOC efter offentliggørelsen af en omfattende rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada), som endnu en gang konkluderer, at russerne begik statsstøttet dopingsnyd i Sotji.

IOC vil ligeledes søge mandat til at få gentestet alle russiske dopingprøver fra sommerlegene i London i 2012.

Tidligere har man allerede gentestet alle blodprøverne afgivet af russere under OL i Sotji - 63 styk - og alle prøver var negative.

Ifølge Wadas rapport, der er foretaget af juraprofessoren Richard McLaren og derfor er døbt McLaren-rapporten, ombyttede russerne positive dopingprøver med negative dopingprøver under OL i Sotji via et "usynligt" hul i væggen.

IOC kan komme under politisk pres, da man ikke valgte at forbyde alle russere i at stille op ved OL i Rio, efter den første del af McLaren-rapporten blev offentliggjort i juli. Det ønskede Wada dengang.

Den første del påpegede de samme problematikker, men omfanget var ikke beskrevet lige så detaljeret som i fredagens rapport.

Over 1000 atleter på tværs af mere end 30 sportsgrene har angiveligt fået støtte fra det statsorganiserede russiske dopingprogram.

/ritzau/AFP