Når badmintonturneringen sættes i gang ved OL i Rio de Janeiro til august, så bliver det med dansk deltagelse i alle fem rækker. Det er dog kun i herresingle, Danmark har to skud i bøssen.

Det lægger fast, efter at verdensranglisten blev offentliggjort torsdag, oplyser Badminton Danmark.

Det er verdensranglisten 5. maj, som fordeler nationspladserne til OL i badminton, og her får Danmark en plads i damesingle, mixeddouble, herredouble og damedouble, mens der er to danske pladser i herresingle.

Badminton Danmark skal inden 24. maj indstille til Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvilke spillere man ønsker at sende afsted.

Da der maksimalt må være to i hver række fra hvert land, bliver Hans-Kristian Vittinghus givetvis sorteper i herresingle, da Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen ligger højest på verdensranglisten og derfor med al sandsynlighed bliver indstillet af forbundet.

I herredouble vides det endnu ikke, om Carsten Mogensen når at blive klar efter sin operation i hjernen, så han og makkeren Mathias Boe er OL-aktuelle til den ene danske plads.

Ellers står de nykårede europamestre Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding klar til at tage pladsen. Det bliver op til Badminton Danmark at vurdere, hvilken af de to duoer der skal indstilles.

/ritzau/