Velkommen til BTs 'Sporten lige nu'. Her kan du få fredagens overblik over alt det, du skal vide fra sportens verden. jeg hedder Daniel Martinsen - tag mig i hånden, så skal vi nok finde ud af det hele sammen.

22.45 - FODBOLD - To hold EM-klare
Spanien og Schweiz har fredag aften kvalificeret sig til EM. Mere på BT.dk om lidt.

Her bliver Alvaro Morata fældet af Maxime Chanot.
Her bliver Alvaro Morata fældet af Maxime Chanot. Foto: CESAR MANSO
Vis mere

21.25 - FODBOLD: Skaderegn over Spanien
Av-av for en aften for Spanien. Modstanderen er lille Luxembourg - men det er skaderne der i første halvleg har skabt størst bekymring. David Silva er udgået efter 11 minutter og Alvaro Morata efter 33 minutter. Stillingen er 0-0 kort før pausen

Fernando Alonso er blevet fejret på alle tænkelige måder i Sochi.
Fernando Alonso er blevet fejret på alle tænkelige måder i Sochi. Foto: Hoch Zwei
Vis mere

21.04 - FORMEL 1: Alonso fejret med manér, men ...
Det bliver en stor søndag for Fernando Alonso - her kører han sit Formel 1-grandprix nummer 250. Og det blev fejret og markeret med maner fredag i Sochi, hvor McLaren desuden var vært for en lille komsammen. Uheldigvis betød fredagen også, at spanieren fik en straf på hele 25 startpladser til grandprixet, fordi holdet valgte at skifte motor. Så jubilæums-løbet bliver med en trist udsigt fra den i forvejen tvivlsomme racer.

20.45 - FODBOLD: Fire hold kan blive EM-klar
Ja, der spilles jo også EM-bold torsdag aften. Det går i gang nu. Her kan fire hold sikre sig en plads fra de tre grupper i aktion. I Gruppe C er Spanien og Slovakiet rejseklare med sejre. I Gruppe E  kan Schweiz booke en billet, hvis man torsdag klarer sig bedre end Slovakiet. I Gruppe G er Rusland videre, hvis de nuværende forspring på to point til Sverige bliver øget til minimum tre torsdag aften – og Montenegro højst får uafgjort.Kampene:
Gruppe C
Makedonien-Ukraine
Slovakiet-Hviderusland
Spanien-Luxembourg
Gruppe E
England-Estland
Slovenien-Litauen
Schweiz-San Marino
Gruppe G
Liechtenstein-Sverige
Moldova-Rusland
Montenegro-Østrig

20.34 - FODBOLD: De unge også uden mål
Det danske U21-landshold har åbenbart lært lidt for meget af det rigtige landshold. Fredag aften har de unge været lige så målfarlige som de fuldvoksne. Danmark har spillet 0-0 mod Wales i holdets første EM-kvalifikationskamp. A-landsholdet har heller ikke scoret i de seneste tre EM-kvalifikationskampe. Mere her.

19.31 - FODBOLD: Pause i Aalborg
Der er pause i U21-landskampen i Aalborg, hvor der ikke er scoret. Stadig 0-0 mellem Danmark og Wales i EM-kvalifikationskampen.

19.26 - FODBOLD: Allardyce på plads i Sunderland
Så er der ikke flere ledige manager-stole i Premier League. Fredag aften er Sam Allardyce officielt blevet udnævnt til ny mand i Sunderland, hvor Dick Advocaat traks sig i søndags. Jürgen Klopp har jå snuppet det andet ledige sæde, i Liverpool. Sam Allardyce har fået en toårig kontrakt. Mere her.

19.16 - FODBOLD: Easyjet driller Everton
Det står lige ved siden af Goodison Park, Evertons hjemmebane. Reklameskiltet har flyselskabet Easyjet sat op med teksten 'Hvordan 20 år er fløjet forbi' - hvilket selvfølgelig er en fræk reference til klubbens seneste trofæ, FA Cuppen i 1995. Se bare billedet her, som er lagt ud på Twitter af et Everton-fansite:

(Ps: Det kunne selvfølgelig også være en reference til Easyjets 20-års fødselsdag). Men placeringen af billboarden er alligevel pudsig ...)

18.38 - FODBOLD: De unge vil også til EM
Og så står vi umiddelbart foran det danske U21-landsholds første EM-kvalifikationskamp. Modstanderen er Wales i Aalborg. Waliserne har allerede spillet to gange og har vundet to gange. Det er Gruppe5s tophold. Det er også Niels Frederiksens første betydende kamp som landstræner. Vi følger selvfølgelig kampen her i 'Sporten lige nu'. Sådan stiller holdene op:

18.33 - TENNIS: Radwanske storslår Kerber
Angelique Kerber pryglede Caroline Wozniacki forleden - nu har nu selv oplevet det samme. Tyskeren er fredag blevet sendt uf af China Open af Agnieszka Radwanska med 1-6, 4-6. Og Radwanska? Ja, hun er såmænd Caroline Wozniackis gode veninde. Mere her.

17.33 - FODBOLD: Götze ude i flere måneder
Mere skadenyt. For det så ikke godt ud, da Marion Götze tidligt blev skiftet ud i Tysklands EM-kval-kamp mod Irland torsdag. Nu har hans klub bekræftet frygten: Offensivspilleren er ude i 10-12 uger med en muskelskade i det ene lår.

Karim Benzema blev skadet i torsdagens testkamp mod Armenien.
Karim Benzema blev skadet i torsdagens testkamp mod Armenien. Foto: ERIC GAILLARD
Vis mere

15.59 - FODBOLD: Ingen Benzema mod Danmark
Det er godt nok kun en testkamp, men mon ikke Simon Kjær, Daniel Agger og Kasper Schmeichel er godt tilfredse med at slippe for Karim Benzema på søndag i Parken. Den franske Real Madrid-angriber fik en forstrækning i torsdagens testkamp mod Armenien, så han er nu rejst tilbage til den spanske hovedstad. Forinden havde Karim Benzema i øvrigt lige nået at score to mål i 4-0-sejren. Mere her.

15.23 - TENNIS: Endelig oprejsning til Nadal
Rafael Nadal har ikke været i en hard court-semifinale i over et år, men hvad China Open var der fredag tiltrængt oprejsning til spanieren.

Med cifrene 3-6, 6-4, 6-3 slog han Fabio Fognini, som slog Nadal ud ved US Open tidligere på året.

15.11 - CYKLING: Peter Sagan snydt på målstregen
Peter Sagan, der blev verdensmester i Richmond, fik en andenplads på anden etape af Abu Dhabi Tour, som blev vundet af Skys Elia Viviani.

Sagan åbnede sin spurt en anelse for tidligt, og så kunne italieneren sprinte forbi slovakken på de allersidste meter.

14.48 - CYKLING: Tom Boonen udgået af Abu Dhabi Tour
Tom Boonen styrtede for ikke lang tid siden på anden etape i Abu Dhabi Tour, som foregår under høje temperaturer i ørkenen, da han på en sekssporet motorvej røg i asfalten.

Brian Holms stjernerytter fra Etixx-Quickstep formåede selv at fragte sig over i en ambulance, og bossen for holdet, Patrick Lefevere, siger ifølge Heet Niewusblad, at Boonen nu er på vej til hospitalet for at få taget røntgenfotos. Men fortsætte løbet, det kunne han altså ikke.

Også Theo Bos fra MTN-Qhubeka udgik efter at have været en tur i den varme asfalt.

13.58 - SVØMNING: Danmark EM-værter i 2017
Danmark bliver værter for europamesterskaberne i svømning i 2017. Det skriver Danmarks Svømmeunion i en pressemeddelelse.

Læs mere her.

12.57 - FODBOLD: Blatter appellerer sin karantæne
Sepp Blatter har officielt udformet en appel mod den karantæne foreløbige karantæne på 90 dage, som han blev tildelt af FIFAs etiske komité torsdag.

Blatter ønsker at forsvare sin position som præsident for det internationale fodboldforbund, og han hævder, at han ikke har gjort noget ulovligt i forbindelse med den betaling til UEFAs præsident Michel Platini, som er årsag til suspenderingen.

12.13 - HÅNDBOLD: Klavs Bruun tager 16 spillere med til Portugal
Anne Mette Hansen og Pernille Holmsgaard i weekenden fra kvalifikationskampen til EM mod Portugal. I stedet bliver Kathrine Heindahl og Anna Sophie Okkels indlemmet i truppen.

»Vi havdepå forhånd besluttet, at alle skulle i spil i løbet af de to kampe. De to pladser som Pernille Holmsgaard og Anne Mette Hansen dækker, er vi godt besat på, og derfor var det dem, der måtte blive hjemme denne gang,« siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

12.00 - BOKSNING: Mogens Palle og 'Super-Brian' gør comeback
Duoen med 81-årige Mogens Palle og Brian Nielsen skal sammen være promotore.

Begge har fået deres promotor-licenser og vil nu løfte dansk boksning til et nyt niveau, skriver de i en pressemeddelelse.

Planen er, at de vil relancere Danish Fight Night, og så vil de kreere et sted for danske talenter, som skal have navnet Tomorrow's Champions.

Læs mere her.

11.56 - CYKLING: Så mange millioner mangler Riis
Bjarne Riis arbejder angiveligt på at købe Tinkoff-Saxo tilbage fra Oleg Tinkov, men der mangler noget. Penge.

Her kan du læse det seneste nye om Riis' bestræbelser på at vende tilbage til sporten.

11.48 - FODBOLD: Hør Brøndby-spillerne fortælle om deres ritualer
Forberedelserne til en kamp er ikke altid helt almindelige for Brøndbys spillere, der hver især har flere forskellige ritualer, som de ikke kan leve uden at have udført.

Se den sjove video herunder.

11.29 - FODBOLD: Overskrifterne fra Klopps pressemøde
Pressemødet med Jürgen Klopp er netop slut. Her får du de vigtigste citater fra pressemødet:

Klopp om Liverpools spillestil under ham:
Jeg vil helst ikke tale om det endnu, for jeg har endnu ikke snakket med spillerne om det, og jeg synes, at de skal have det at vide først. Men alle kender mig, og jeg har ikke ændret mig over de seneste fire måneder.«

Jürgen Klopp om at blive en del af Premier League og de store managers, som er i klubber som Chelsea, Manchester United og Manchester City.
»Altså, jeg vil helst ikke beskrive mig selv. Jeg er en helt normal fyr fra Schwarzwald, og min mor sidder sikkert og ser det her pressemøde (på engelsk) og forstår ikke et kvæk - hun er dog meget stolt. Jeg vil sige, at jeg er 'The Normal One',« siger Jürgen Klopp med henvisning til José Mourinhos kaldenavn, 'The Special One'.

Klopp om diskussionerne om Liverpools transferråd, og at manageren ikke er den eneste, der bestemmer spillerindkøb:
»Det er vigtigt for mig at have de her diskussioner. Vi talte om det i ti minutter (ledelsen og Klopp, red.), og for mig er det vigtigt at have de her kvalificerede diskussioner på et højt niveau.«

11.12 - FODBOLD: Klopp er stolt over at være Liverpool-træner
Jürgen Klopp sidder netop nu og taler næsten perfekt engelsk foran den hele den engelske presse.

Det er med det sædvanlige smil, afslappetheden og overskuddet, og han fortæller, at han er virkelig stolt og beæret over at være ansat som Liverpool-manager.

»Det er en kæmpe ære, og Liverpool er en af de største klubber i verden,« siger Klopp.

Følg med her løbende, så skal jeg levere flere udtalelser fra Jürgen Klopp.

11.00 - FODBOLD: Få de vigtigste overskrifter fra Klopps pressemøde
Følg pressemødet her:

10.53 - FODBOLD: Pressen venter på Jürgen Klopp
Jürgen Klopp holder sit første pressemøde i Liverpool kl. 11.00. Og allerede nu venter et stort opbud af presse på den nye manager.

10.45 - AMERIKANSK FODBOLD: Colts forværrer Texans-krisen
I nattens NFL-kamp mellem Indianapolis Colts og Houston Texans vandt førstnævnte med 27-20.

Colts havde ellers fået en skidt optakt til kampen, idet den startende quarterback, Andrew Luck, stadig måtte sidde uden for med en skulderskade. Heldigvis formåede backup Matt Hasselbeck at føre holdet til sejr alligevel.

Indianapolis har nu vundet tre kampe og tabt to, mens ondt er blevet til værre for Houston, som har tabt fire ud af fem kampe.

10.41 - FORMEL 1: Se træningstiderne fra Rusland
Så fik kørerne overstået dagens træning i russiske Sotji.

Som altid skal træningstiderne tages med lidt forbehold, for det holdene har som regel forskellige missioner. Nogle tester det ene, mens andre tester det andet. Men sådan ser tiderne altså ud.

Søndag bliver grandprixet kørt i Sotji.

10.31 - FODBOLD: Sunderland indleder samtaler med Allardyce
Sunderland er på udkig efter en ny manager efter, at Dick Advocaat smuttede fra klubben, og noget tyder på, Sam Allardyce kan være næste mand i spidsen.

I hvert fald skriver Sky Sports på Twitter, at Sunderland har indledt samtaler med Sam Allardyce, som er et kendt ansigt i engelsk fodbold.

Allardyce har senest trænet West Ham og har en fortid med blandt andre Blackburn og Newcastle.

10.29 - FODBOLD: Se Dortmund-hilsenen til Klopp
Dortmund og Liverpool har hygget sig lidt på Twitter - læs det hele lige her.

10.10 - FODBOLD: Hør Klopps besked til Liverpools fans
Navnet og klubfarverne er anderledes, men smilet og grinet er stadig det samme.

Jürgen Klopp leverer her en direkte besked til Liverpools store fanskare over hele verden. Og så kan du høre ham tale engelsk, hvilket han ikke just har været vant til i Dortmund.

10.01 - FODBOLD: Mølby opfordrer Liverpool til at hyre klub-legender
Jan Mølby roser ansættelsen af Jürgen Klopp, som ifølge danskeren bør starte med at gøre én bestemt ting: At ansætte klublegenderne Steven Gerrard og Jamie Carragher i en eller anden rolle.

Det skriver Mølby, der selv har en fortid i Liverpool, i en klumme for Liverpool Echo.

Mølby mener, det vil have en enorm effekt, hvis Jürgen Klopp får hjælp af de to spillere, som på hver deres måde er store Liverpool-ikoner.

09.27 - FODBOLD: Platini nægter sig skyldig
Michel Platini kalder anklagerne mod ham »ufatteligt svage«, og han nægter sig skyldig i det hele, skriver Goal.com.

Michel Platini, præsident for UEFA, er suspenderet fra sit virke i international topfodbold i 90 dage, fordi han er under mistanke for at have modtaget en ulovlig betaling af FIFA-præsident Sepp Blatter.

Læs mere på bt.dk om lidt.

09.15 - FODBOLD: Første Klopp-interview i Liverpool
Jürgen Klopp takker på Liverpools hjemmeside for, at ejerskabet har givet ham muligheden for at blive træner i klubben.

Det er det første interview med manageren i Liverpool-sammenhæng, og han fortæller blandt andet om sine tanker om klubben.

»Liverpool har nogle helt ekstraordinære fans, og Anfield er et verdenskendt sted med en fantastisk atmosfære. Jeg vil bygge et tæt forhold til disse fans og give dem minder, som de kan nyde,« siger Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp, ny manager i Liverpool.
Jürgen Klopp, ny manager i Liverpool. Foto: MICHAEL DALDER
Vis mere

Taktisk er Klopp kendt for en aggressiv og krævende og direkte spillestil tilsat et højt pres på modstanderens halvdel. Klopp nævner ikke, hvordan Liverpool skal spille, men han kalder sin filosofi for »følelsesladet, meget hurtig og meget stærk.«

Læs mere på bt.dk om lidt.

09.12 - FORMEL 1: Diesel-spild lukker Formel 1-bane
Den første frie træning forud for weekendens grandprix i Sotji er blevet afbrudt, fordi det flyder med diesel på kørebanen.

Personale på stedet arbejder på at få benen rengjort, så der igen kan køres på den. Og hvis de ikke ved, hvad de skal gøre med al den diesel, så har jeg en bil stående derhjemme, som godt kunne bruge det....

08.57 - FODBOLD: Skattesmæk truer dansk klub
Fyens.dk skriver, at Middelfart Fodbold er truet af et stort skattesmæk, fordi klubben har udbetalt kørepenge på et forkert grundlag.

Ifølge mediet er der tale om 1,4 millioner kroner, som der ikke er betalt skat af, og derfor har myndighederne nu indledt en sag mod klubben og 25 tidligere spillere og trænere.

Middelfart spiller i 2. division vest.

Tidligere har fodboldklubben Brønshøj været involveret i en sag om ulovlige kørepenge.

08.50 - FODBOLD: Se videoen fra Klopps besøg på Anfield
Da Jürgen Klopp besøgte Anfield med sin tidligere klub Dortmund, da lavede en sjov gestus i spillertunnellen på det legendariske stadion.

Måske det var skæbnen?



08.25 - FODBOLD: Fik du læst portrættet af Jürgen Klopp?
Jürgen Klopp er ny træner i Liverpool, og klokken 09.00 er meldingerne fra klubben, at man vil lægge det første eksklusive interview med tyskeren op.

Inden da synes jeg dog lige, du skal have muligheden for at læse et portræt, som nærværende live-skribent lavede af Jürgen Klopp tidligere på ugen. Du kan blandt andet læse, hvorfor netop han passer godt ind i Liverpool ved at klikke på linket herunder.

08.18 - FODBOLD: Se Danmarks karakterer
Puuuuuuha. Danmark tabte torsdag aften 0-1 til Portugal, og her kan du se BTs karakterer til opgøret.

På grund af Albaniens nederlag til Serbien lever EM-håbet stadig lidt endnu, idet Albanien er tvunget til at vinde sin sidste kamp mod Armenien.

08.10 - FODBOLD: City-stjerne er skadet
Dårligt nyt for Manchester City - Sergio Aguero blev skadet i Argentinas kvalifikation til verdensmesterskaberne i kampen mod Ecuador.

Aguero fik efter 22 minutters spil en forstrækning i låret, så han måtte køres af banen.

Aguero var nærmest kun lige kommet tilbage fra en knæskade, og nu er han så ude igen.