B.T.s Peter Fredberg modtog Dansk Atletik Forbunds belønnings-medalje for sit store arbejde med motions-løb i almindelighed og E-løbet i særdeleshed

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>For mange års tro tjeneste. Normalt en sætning, der følger med medalje og audiens på de bonede gulve på Amalienborg. Men når modtageren hedder Peter Fredberg, og når modtageren for 32. gang står på hovedet for Eremitageløbets 19.000 deltagere, skal det naturligvis foregå midt mellem E-løbere, kronhjorte og egetræer i efterårskollektion.

Og sådan blev det, da formanden for Dansk Atletik Forbund, Thomas Thomsen, under medaljeoverrækkelsen søndag eftermiddag gav 58-årige Peter Fredberg forbundets nationale belønningsmedalje for mange års tro tjeneste for atletik og motion.

Peter Fredberg selv anede ikke uråd, da Thomas Thomsen gik på podiet for få sekunder senere at hive Fredberg med derop. »Det må jeg nok sige,« nåede en overrumplet Peter Fredberg lige at udbryde, inden han fik den fortjente medalje sat på løbetrøjen. Men så vendte han også tilbage til den gode, gamle lunefulde Peter: »Man skal bare blive gammel nok, så får man en medalje...«

Peter er ruten
Når man taler E-løb, fylder Peter Fredberg hele den godt 13 kilometer lange rute. Hans kone gennem 35 år, Mie, vil sikkert mene, at Peter er ligeså meget gift med løbet som med hende. Spørger man E-løbets fadder, hjertespecialisten Peter Schnohr, er der i hvert fald ingen tvivl om Peter Fredbergs og B.T.s betydning for løbet.

Parløb siden 1972
»Uden ham og B.T. var E-løbet ikke blevet til dét, det er i dag. Det er ikke blot et motionsløb. Det er en kampagne for livslang motion. Og den kampagne støtter Fredberg op om via sine mange artikler i B.T.,« lyder skudsmålet fra Peter Schnohr.

Peter & Peter har kørt parløb siden 1972, da løbet var meget mindre og havde tre år på bagen. På trods af det lange makkerskab er det umuligt at hive bare én pudsig historie ud af Peter Schnohr om Fredberg - i hvert fald en historie, der egner sig til avistryk.

I stedet vender Schnohr tilbage til udtrykket, der rammer så præcist om Peter Fredberg: »Han er ihærdig - og det har han været siden 1972.« De færreste tror på, at Peter Fredberg forlader det traditionsrige og konditionskrævende løb i Dyrehaven, før han skal bæres bort.

Skal man tro hjertespecialistens råd om, at jævnlig motion giver flere leveår, og det skal man selvfølgelig, går der heldigvis mange år, før Peter Fredberg skal herfra.

Og mon ikke han inden da bliver budt på medalje og audiens på de bonede gulve på Amalienborg af - til den tid formentlig - Kong Frederik. For rigtig mange års tro tjeneste.