Dansk håndbold har omsider fået et opslagsværk, som kan berette om forbundets meritter gennem tiden. Tidligere har der været jubilæumsbøger – men aldrig nogen med en så omfattende statistik.

Det er Palle ”Banks” Jørgensen, tidligere fodboldspiller i B93, som har stået bag den utrolig flotte bog. I øvrigt har han lavet en ditto til Dansk Boldspil Union.

Bogen titel er ”Håndboldhelte – værd at vide om 847 landsholdsspillere gennem tiden”. Fra 1934 til 2007.

Og det er bestemt meget vi får at vide i Palle Jørgensens vidtrækkende statistik. Bogen strækker sig over 394 sider i liggende a-4 format, og er udover det statistiske materiale i høj grad begavet med billederne af landsholdspillere gennem tiden. Og fra kampe.

Bogen fortæller om alle landskampe i DHF-regi, alle resultater, VM-, OL-, EM og DM-mesterskaber m.m.

Men nok så interessant er spillerprofilerne. Hver af de 847 spillere i den rød/hvide dragt har sin egen lille ”artikel” – imponerende.

Forfatteren har også kombineret nogle interessante konstellationer som ”Rekordsættere”. Hvem har scoret flest mål, flest landskampe, yngste debutanter, ældste debutanter.

For ikke at forglemme afsnittet om ”familieforhold”. Sjovt at se, hvordan brødre og søstre har spillet på landsholdet, far og søn/datter, mor og osv.

Ja, det hele er det. Selvom for en garvet håndboldkender som denne artikels forfatter, er der meget nyt at vide.

Bogen er smart nok delt op i to – første halvleg til kvinderne, og den anden halvdel til herrerne.

Naturligvis kan man ikke lave et sådant mesterværk uden at der er fejl at finde. DHF har aldrig haft held hold på statistik m.m. men de fejl der måtte være ligger i bagatel-størrelsen, og forfatteren gør opmærksom på, at netop oplyste fejl og evt. nye oplysninger vil være rettet – og at finde i en næste udgave.

62-årige Palle ”Banks” Jørgensen, der har arbejdet i Danske Bank i 45 år, kan med rette være stolt over produktet.

Prisen på bogen er 249 kroner, hvilket må siges at være et fund til de penge. Bogen kan kun købes gennem Netshoppen hos DHF hvor man går ind på www.dhf.dk.