Søndag blev dagen, hvor Danmark for første gang i fem år fik en sejr foran hjemmepublikum ved Denmark Open i badminton.

Og ligesom ved den seneste triumf i 2011 var det mixeddoublen med Christinna Pedersen og Joachim Fischer, som sørgede for jubel efter finalesejr på 21-16, 22-20 over de unge kinesere Zheng Siwei og Chen Qingchen.

De to danskere havde vundet det hidtil eneste indbyrdes opgør i to tætte sæt over de to 19-årige kinesere, og danskerne kom godt fra land i Odense Idrætshal.

Fischer og Pedersen vandt slaget om forbanen, så kineserne fik svært ved at komme i offensiven, og fra 6-6 rykkede danskerne fra.

Med to pointstimer på henholdsvis seks og fem point gik de på 17-9, og det blev afgørende, da hullet var blevet for stort, at kineserne kunne nå helt op trods et pænt comeback.

Ved 20-16 kom sætbolden, som Joachim Fischer slog ned efter flere forgæves forsøg fra Christinna Pedersen.

Med stor aggressivitet rykkede Fischer og Pedersen også stærkt fra starten af andet sæt.

Foran 8-4 lavede de to danskere dog nogle dumme fejl, som gav kinesisk medvind og syv point på stribe frem til det korte ophold ved 11.

Der skulle en netruller fra Christinna Pedersen ved 8-13 til at sætte en prop i den kinesiske optur.

Det lignede et tredje sæt ved kinesisk føring på 18-15, men trods to kinesiske sætbolde kom danskerne tilbage og tog sættet 22-20.

Det var de to danskeres fjerde triumf i turneringen. De to første sejre kom i 2008 og 2009.

Finalen var i øvrigt den eneste af de fem i år med kinesisk deltagelse, hvilket er noget af et særsyn ved de store badmintonturneringer.

/ritzau/