FIFAs præsident, Sepp Blatter, siger, at han er klar til at udfordre EU-kommissionen i kampen om arbejdskraftens fri bevægelighed. Han mener, at klubberne maksimalt må have fem udlændinge på banen ad gangen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den 71-årige schweiziske præsident for fodboldens verdensorganisation er klar til at gå op imod EU. Han mener, at fodbold er et specielt område, og at fodbolden derfor kan gøre krav på specielle regler.

- Arbejdere i Europa kan bevæge sig frit, men fodboldspillere er ikke arbejdere, mener Sepp Blatter.

- Man kan ikke sammenligne en fodboldspiller med en almindelig arbejder, for man skal være 11 - hverken mere eller mindre - for at spille en fodboldkamp, og spillerne er snarere kunstnere end de er arbejdere, argumenterer schweizeren.

Frem til 1995 var der udlændinge-restriktioner for klubberne, men herefter faldt den såkaldte Bosman-dom. Den betød dels, at fodboldspillere frit tegne kontrakt med en ny klub kvit og frit, hvis den gamle kontrakt var udløbet. Dels betød dommen, at udlændinge-loftet blev afskaffet inden for EU-området, fordi det stred mod reglerne om arbejdskraftens frie bevægelighed.

Konsekvensen har været, at de bedste klubber er omdannet til rene verdenshold. En klub som Arsenal stiller efterhånden kun sjældent med en engelsk spiller, og i et par Champions League-kampe har der ud af 22 startende spillere kun været en enkelt, som var født og opvokset i det land, som hans klub kommer fra.

- Når der er 11 udlændinge på holdet, er det ikke godt for fodboldens udvikling, det er dårligt for uddannelsen af unge spillere, og der er også et økonomisk aspekt i det, siger Sepp Blatter til BBC uden dog at ville gå nærmere ind i det sidste.

Hvad mener du?