Morten Crone Sejersbøl, sportsredaktør, Berlingske
Morten Crone Sejersbøl, sportsredaktør, Berlingske Foto: Camilla Rønde
Vis mere

FC København sikrede sig torsdag den vigtigste underskfit, siden sidst Ståle Solbakken skrev under på en ansættelseskontrakt.

Alle FC Københavns bolde ligger i det net, Ståle Solbakken bærer rundt på, for nok har han sammen med først og fremmest firektør Anders Hørsholt og teknisk direktør Johan Lange etableret et setup, der skulle kunne klare sig alene, og som matcher den internationale profil, der er så vigtig for FC København, men uden ham forsvinder magien, sjælen, i FC København.

Det er egentlig nemt at skrive, og jeg tror ikke, det er muligt at være uenig i, og Ståle Solbakken siger selv, at det bliver en af hans opgaver at sørge for, at klubben, når han en dag forlader den, skal kunne stå på egne ben uden ham. Det kunne den ikke, sidst han forlod den.

Når Ståle Solbakken vælger at forlænge, er det resultatet af en forhandling, der har stået på, siden september. Det har parterne tidligere fortalt, og torsdag gentog de det.

Jeg er ikke i tvivl om, at forhandlingerne for FC Københavns del er blevet meget nemmere af, at Ståle Solbakken føler en forpligtelse over for sin familie i Norge, der stadig består af teenagebørn; blandt andet en søn der er på det norske ungdomslandshold og jagter en professionel karriere.

Var børnene fløjet fra reden, var han taget videre ud i Europa for at revanchere de fyringer, han led sidst, han var ude. Den drøm lader han vente nogle år med at forfølge og lander på et familiært kompromis.

Det er FC Københavns held.

Nu er fristen for at finde en karismatisk leder forlænget, og det er godt, for man kan dårligt få for god tid til at finde Ståle Solbakkens afløser.