Jeg så Randers tabe 0-1 til Brøndby. De leverede virkelig en ringe præstation. Og havde man set den kamp uden at vide, hvad der ellers var sket i løbet af ugen, så ville man sige, at vi så et decimeret Randers-hold, der manglede i hvert fald et par gode spillere, der kunne have gjort holdet bedre.

Nu ved vi så formentlig alle sammen, at fraværet af Jonas Borring og Christian Keller handlede om en konflikt mellem de to uden for banen, hvor Keller er fundet sammen med den kvinde, som Borring er ved at blive separeret fra.

Jeg kan ikke konkludere, at Randers’ ringe kamp handlede om den uro, der har været, men jeg ved med min trænererfaring, at det i ugen op til en kamp selvfølgelig betyder noget, om det samvær og den træning, man har, er fokuseret og koncentreret, eller om det er blevet sekundært. Og det blev det i Randers....

Opret abonnement på BT PLUS og læs BTs fodboldekspert Peter Sørensens analyse af krisen i Randers FC, som måtte stille til kamp på udebane uden Christian Keller og Jonas Borring, og som står over for nogle etiske dilemmaer, det kan blive svært at komme ud af for den kronjyske klub - du får samtidigt adgang til tusindvis af artikler, guider og reportager i BT PLUS-universet.


Jeg så Randers tabe 0-1 til Brøndby. De leverede virkelig en ringe præstation. Og havde man set den kamp uden at vide, hvad der ellers var sket i løbet af ugen, så ville man sige, at vi så et decimeret Randers-hold, der manglede i hvert fald et par gode spillere, der kunne have gjort holdet bedre.

Nu ved vi så formentlig alle sammen, at fraværet af Jonas Borring og Christian Keller handlede om en konflikt mellem de to uden for banen, hvor Keller er fundet sammen med den kvinde, som Borring er ved at blive separeret fra.

Jeg kan ikke konkludere, at Randers’ ringe kamp handlede om den uro, der har været, men jeg ved med min trænererfaring, at det i ugen op til en kamp selvfølgelig betyder noget, om det samvær og den træning, man har, er fokuseret og koncentreret, eller om det er blevet sekundært. Og det blev det i Randers.

Sagen er i mine øjne et klassisk dilemma mellem aspekterne i vores tilværelse vedrørende jura, etik og praktik. For så vidt angår juraen, er der jo ikke noget at komme efter. Der er Keller ren.

Tager man så etikken, vil mange mene, at han har overtrådt en uskreven regel og ikke respekterer det kodeks, der er gældende, hvor man blandt andet vil sige: Don’t shit where you eat.

En fodboldklub er ikke bare en arbejdsplads. Der er et kodeks gældende, hvor man er afhængig af hinanden og regner med hinanden. Man leverer, og man blotter sig under den præmis, at det ved man også, at ens kammerater gør, og man har så at sige hinandens ryg. Og hvis det skrider, skrider fundamentet for, at man sammen kan præstere det, der forventes og forlanges.

På den anden side er det ikke så lige til, for hvordan skal man kontrollere sine følelser? Hvordan skal man kontrollere, når der er nogle særlige mennesker, man ikke må blive forelsket i, og hvor længe har man råderet over tidligere kærester for ikke at tale om nuværende eller bare andre mennesker?

Kærligheden forblinder, ved vi fra de gamle grækere, hvis vi ikke kender det fra os selv. Hvor usympatisk det end må tage sig ud.

Det er dilemmaet.

Når man så har analyseret det, og uanset om man vælger den etiske eller juridiske tilgang til sagen, og de kan være lige gangbare, står man nu i Randers med et praktisk problem, nemlig det, at spillerne ikke accepterer en sådan opførsel inden for fodboldfamilien, og det melder de ud. Og frem for alt kan og vil den forsmåede spiller ikke være i det.

Således er en spiller ude, og hans holdkammerater vælger side og har i Randers valgt sympatien for den forsmåede part, og de har efter sigende givet udtryk for, at de ikke vil have Keller på deres hold.

Og så står vi tilbage med et nyt dilemma - nemlig, at de spillere med den aktion bryder noget juridisk ved ikke at stå til rådighed for deres klub til det, som de nu faktisk er betalt for. Men sagen her udstiller også, at dette spil er mere end jura. For der forventes mere, end at man bare kommer og arbejder. Man forventer engagement, blod og sved og lidenskab, og det kan man ikke tvinge frem. Det kan man motivere til.

Det er det affødte dilemma.

Den nemme løsning ville være at sige, at Christian Keller ikke længere er ønsket hos os. Men hvad skal Randers binde det op på? Det skulle være, at han har fornærmet dem og er en paria i deres trup, som man ikke kan leve med, og at man som klub er nødt til at lade de flestes holdning gælde.

Men Keller har jo netop ikke overtrådt nogle regler. Han er jo beskyttet af loven, og Randers er forpligtet til at overholde klubbens forpligtelser, og med det, som Christian Keller har meldt ud, har han tilsyneladende ingen intentioner om selv at tage det, der for nogle ville være den naturlige konsekvens - at forlade gerningsstedet.

Og så blev der i øvrigt også spillet topkamp i Parken i aftes, og den var et farvel til den sidste rest af spænding i toppen, tror jeg. Pilen peger mod himlen for FCK og nedad for de to andre, AaB og FCM. Og jeg synes faktisk, at dette er et rigtig lovende og spændende hold, hvor Ståle Solbakken har hentet spillere fra en højere hylde end tidligere.

Det er bygget op omkring en solid stamme af spillere, som har en god alder, og hvor man kunne tilføje spillere som Verbic, Kusk, Ankersen, Augustinsson, der er unge spillere, som med stor sandsynlighed bare bliver bedre og bedre. Det er meget, meget stærkt.

Dette hold er ikke i nærheden af at toppe endnu, som jeg ser det. Så kan det godt være, at de sælger Nicolai Jørgensen til sommer, men det bliver jo for så mange penge, at de kan købe på et niveau, der næsten er lige så højt.