Norge er forfulgt af uheld ved langrends-VM, og søndag kostede endnu et styrt en potentiel guldmedalje.

Lahti. Man må bare konstatere, at de mandlige norske langrendsløbere bestemt ikke er tilsmilet af held ved det igangværende VM i finske Lahti.

Lørdag styrtede Martin Johnsrud Sundby i guldkampen i 30 kilometer skiathlon, og utroligt nok skete det samme for Emil Iversen i holdsprinten søndag - og igen gav det fuld valuta til Rusland.

Vinderen fra lørdagens duel med Sundby, Sergei Ustiugov, endte med at sprinte Rusland til VM-guld foran Italien.

Det norske hold bestående af Johannes Høsflot Klæbo på førsteturen og Iversen på andenturen havde kørt sig alene i front sammen med Finland, og der var lagt op til guldsprint mellem Iversen og Ivo Niskanen.

Få hundrede meter fra mål ville Iversen trække ind i indersporet efter en nedkørsel ind mod mål, men det samme gjorde Niskanen et splitsekund tidligere.

Det resulterede i en gang ski-kluddermor, som sendte begge på bagdelen.

- Det er hårdt. Det er mig, som skuffer i dag. Johannes havde sikkert vundet, hvis han havde kørt begge etaper selv, lyder det fra en skuffet Emil Iversen til NRK.

I stedet kom den nykårede sprintverdensmester, italieneren Federico Pellegrino, blæsende forbi kort efter med Ustiugov lige i bagskien.

På opløbet viste Ustiugov sig stærkest i spurten og sikrede det russiske hold guldet foran Italien.

Emil Iversen var desuden så uheldig at knække sin ene stav i styrtet, så Niskanen, trods frustration over styrtet, let kunne køre en bronzemedalje ind til værtsnationen.

Iversen gled stille i mål ti sekunder efter finnen - frustreret og uden udsigt til en tur på podiet.

Mens mændene er forfulgt af uheld, går det bedre for de norske kvinder. Maiken Casper Falla og Heidi Weng sikrede norsk guld i kvindernes holdsprint søndag.

Sølvet gik til Rusland, mens USA slog Sverige på opløbet i kampen om bronze.

/ritzau/