Teenageren fra Brønshøj er helt for millioner: Han er Tyrkiets Justin Bieber

1 million følgere på Instagram og den mest populære fodboldspiller blandt Tyrkiets 80 millioner mennesker. 19-årige Emre Mor fra Brønshøj er blevet superstjerne på rekordtid

For præcis 11 måneder siden sad 18-årige Emre Mor, som dengang var U/19-spiller, og ventede på sin Superliga-debut for FC Nordsjælland. Han var ukendt for den brede offentlighed og langt fra søgelyset hos både mediers og fans.

I dag er alt ændret. Ja, det kunne vel egentlig ikke være mere anderledes. Siden den 28. november sidste år har Mor oplevet at blive en stjerne i Superligaen, blive tyrkisk landsholdsspiller, spille et EM og blive solgt til den tyske kæmpe Borussia Dortmund for et skandinavisk rekordbeløb på over 80 millioner kroner.

Alt dét er imidlertid ’old news’. Men omvæltningerne stopper heller ikke her. Siden Emre Mor i februar måned valgte at tørne ud for det tyrkiske landshold frem for det danske, er han således blevet en superstjerne. Tyrkerne elsker det 19-årige kæmpetalent fra Brønshøj. Og ikke bare som fodboldspiller. Mor dyrkes som et popikon i Istanbul, Ankara og resten af det store land.

»Han er Tyrkiets Justin Bieber. Han har simpelthen så mange fans,« konstaterer hans agent, Muzzi Özcan, overfor BT, inden han fortæller, hvem det er, der især dyrker knægten fra den københavnske forstad ...

... log ind og læs hele historien om Emre Mor her i BT PLUS


En million følgere på Instagram og den mest populære fodbold-spiller blandt Tyrkiets 80 millioner mennesker. 19-årige Emre Mor fra Brønshøj er blevet superstjerne på rekordtid.

For præcis 11 måneder siden sad 18-årige Emre Mor, som dengang var U19-spiller, og ventede på sin superliga-debut for FC Nordsjælland. Han var ukendt for den brede offentlighed og langt fra søgelyset hos både medier og fans.

I dag er alt ændret. Ja, det kunne vel egentlig ikke være mere anderledes. Siden 28. november sidste år har Mor oplevet at blive en stjerne i Superligaen, blive tyrkisk landsholdsspiller, spille et EM og blive solgt til den tyske kæmpe Borussia Dortmund for et skandinavisk rekordbeløb på over 80 millioner kroner.

Alt dét er imidlertid ’old news’. Men omvæltningerne stopper heller ikke her. Siden Emre Mor i februar valgte at tørne ud for det tyrkiske landshold frem for det danske, er han blevet en superstjerne. Tyrkerne elsker det 19-årige kæmpetalent fra Brønshøj. Og ikke bare som fodboldspiller. Mor dyrkes som et popikon i Istanbul, Ankara og resten af det store land.

»Han er Tyrkiets Justin Bieber. Han har simpelthen så mange fans,« konstaterer hans agent, Muzzi Özcan, over for BT, inden han fortæller, hvem det er, der især dyrker knægten fra den københavnske forstad.

»De fleste af hans fans er teenagere. Unge fra 12 til 18 år. Og fansene er vigtige for os. Uden dem havde vi ikke været i den her position,« fortsætter Özcan.

Et af verdens største talenter

Dén position er som Tyrkiets mest populære fodboldspiller. Mor har netop krydset én million følgere på det sociale medie Instagram, og når det tyrkiske landshold spiller, er det den danske teenager, der råbes på og skriges efter fra tribunerne.

»Han er en spiller, der skiller sig ud fra noget nær alle andre, og samtidig har han en helt speciel karakter, som de tyrkiske fans elsker. Han har en fighters karakteristika, og han hader at tabe. Det kan ses på banen,« lyder det fra Muzzi Özcan.

Det er Mors spil og personlighed, der har gjort ham til både kæledægge og superstar i Tyrkiet. Men det er først og fremmest hans talent og potentiale, der gør den tidligere FC Nordsjælland-spiller til Tyrkiets mest elskede fodboldspiller.

»Emre spiller med en helt unik stil og er samtidig et af verdens største talenter lige nu. Han kan gøre så mange specielle ting,« lyder det fra Mors agent.

Hele familien er blevet ’kendt’

Muzzi Özcan oplever showet omkring Emre Mor på tætteste hold. Han er på det nærmeste flyttet til Dortmund, hvor den dansk-tyrkiske spiller nu holder til. Hertil er også Mors mor, Güzela, flyttet, mens den øvrige familie fortsat holder til i Danmark. Det gælder også Mors storebror, Hüseyin, der alligevel ser, hvordan hans lillebror er blevet en stjerne.

»I Tyrkiet regner de med, han bliver den næste, som kan noget helt ekstraordinært. De tror, han kan blive, hvad Messi er for Argentina, Ronaldo er for Portugal og Pogba er for Frankrig. Det er, hvad de tyrkiske fans regner med fra Emre,« fortæller Hüseyin Mor, inden han sætter ord på, hvordan familien blandt andet oplever den enorme ændring.

»Min farfar og onkel har tidligere boet i Danmark, men nu bor de i Tyrkiet. Selv de oplever, at der kommer folk hen til dem for at få taget billeder og selfies. Så stort er det, og så stor er Emre,« siger han.

Familien har derfor lynhurtigt været nødt til at omstille sig til en ny hverdag, hvor Emre Mor på ingen tid er blevet både superstjerne og mangemillionær. Muzzi Özcan har aldrig set noget lignende.

»Emre har slået verdensrekorden. Når det gælder unge spillere, er ingen så hurtigt gået fra ukendt til superstjerne. Han gik fra U-holdet i FC Nordsjælland til A-holdet, Borussia Dortmund og det tyrkiske landshold på ingen tid. Han havde kun spillet 13 professionelle kampe, da han blev solgt til Dortmund for en kæmpemæssig skandinavisk rekordsum. Der findes ikke en ung spiller i verden, der har taget turen så hurtigt – og er blevet solgt for så mange penge,« siger stjerneskuddets agent.

»Det er en smuk historie, der bør inspirere en masse unge danske spillere. Ja, spillere over hele verden. Den viser, at alt kan ske,« fortsætter Özcan.

Savner Danmark

Selv om Emre Mor nu bor, lever og spiller i Tyskland, mens han spiller landskampe og dyrkes som en helt i Tyrkiet, har han på ingen måde mistet tilknytningen til Danmark, hvor han både er født og opvokset. Mor vender fortsat hjem til hovedstadsområdet, når han kan – og i tankerne er han dansk. Netop det faktum har hjulpet ham til at klare det pres, han nu er kommet under, mener Muzzi Özcan.

»Jeg må takke det danske folk. For Emre er meget dansk. Hans mentalitet er dansk – ikke tyrkisk. Han er tyrkisk i sit hjerte. Men i hovedet er han helt dansk. Han er præget af ’Janteloven’, hvor alle er lige. Emre tjener meget, meget mere, end han gjorde i FC Nordsjælland – og opmærksomheden er helt anderledes. Men han er stadig den samme. Blot mere professionel. Han sætter sin karriere og fodbolden før alt andet,« understreger agenten, inden Hüseyin Mor sætter en tyk streg under, at hans tyrkiske superstjernebror ikke har glemt sine danske rødder.

»Emre savner at være i Danmark,« fortæller han.

Emre Mor har spillet otte landskampe for Tyrkiet, siden han tidligere på året valgte at tørne ud for Fatih Terims tropper frem for det danske landshold.

En kommerciel guldgrube

Emre Mors popularitet i Tyrkiet gør ham til en ’royal straight flush’, når det gælder markedet for sponsorater.

Emre Mor er godt på vej til at blive en stor spiller. På banen, men også på det kommercielle marked. Mors enormt høje stjerne hos de unge, købedygtige tyrkere giver ham fantastiske kort på hånden, når der i de kommende år skal tjenes penge på sponsorater.

»Der er så mange muligheder og så meget interesse, men vi vil kun have de største, de vigtigste og dem, der passer bedst til os. Det skal være muligheder, der ikke kommer i vejen for Emres fodbold, som er det absolut vigtigste. Så vi vælger meget forsigtigt,« siger Mors agent, Muzzi Özcan.

Agenten fortæller, at han indtil videre har takket nej til alle tilbud, så Emre Mor kan koncentrere sig om fodbolden, Borussia Dortmund og det tyrkiske landshold. Han åbner først døren, når sæsonen er overstået, og selv da bliver det kun for de største firmaer.

»Det skal være firmaer på højeste niveau for at opretholde det navn, Emre har. Vi har masser af muligheder, men beslutninger tager vi først efter sæsonen, når vi har tiden til det,« slutter Özcan.

Mor på de sociale medier

430.000 synes godt om Emre Mors officielle side på Facebook

Emre Mor har nået 1 million følgere på Instagram. Det er næsten dobbelt så mange, som de mest populære danske spillere:

Antal følgere på Instagram:

1. Christian Eriksen 521.000

2. Anders Lindegaard 452.000

3. Bendtner 436.000

 

Emre Mor og Cenk Tosun fejrer Tyrkiets sejr over Tjekkiet.
Emre Mor og Cenk Tosun fejrer Tyrkiets sejr over Tjekkiet.
Vis mere