BT har været på to-mands-hånd med NBA-basketballstjernen David Lee efter hans kæreste, Caroline Wozniacki, med møje og besvær havde spillet sig videre til Grand Slam-tennisturneringen French Opens anden runde.

Sikke et drama.

Caroline Wozniacki lænede sig opad en chokerende førsterunde-exit ved Grand Slam-turneringen French Open i Paris mod den australske teenager Jaimee Fourlis. Men ikke mindst takket være enestående fight lykkede det for den 26-årige danske tennistennisspiller at sikre sig en sejr på 6-4, 3-6, 6-2.

»Caroline fortjener et stort tillykke. Hun spillede måske ikke op til sit allerbedste. Men da det kneb kæmpede hun indædt. Endnu engang fik hun ført bevis for, at hun er en af de største fightere på de kvindelige tennisspilleres WTA Tour,« sagde hendes kæreste, NBA-basketballstjernen David Lee, til BT’s udsendte tennisreporter efter han sammen med den øvrige del af Team Wozniacki havde spist frokost i Roland Garros-anlæggets »Players Lounge« under Court Suzanne Lenglen.

Og det bliver ikke sidste gang, at David Lee ser sin danske kæreste på de legendariske tennisbaner, der ligger et beskedent stenkast fra den franske hovedstads mytiske Boulogne-skov.

»Desværre er jeg i øjeblikket ude med en knæskade. Heldigvis er den ikke værre end at jeg blot behøver at holde en seks uger lang pause før træningen kan genoptages. Det betyder, at jeg kan være i teamet omkring Caroline både her ved French Open og om en måned under Wimbledon. Jeg befinder mig godt i hele holdets selskab, og glæder mig til at være mere sammen med Caroline end vi til daglig ellers har mulighed for,« sagde David Lee, der roste kærestens fine fysiske form.

»Det var varmt på Roland Garros-anlægget, og det var fint at se, hvordan hun mod Jaimee Fourlis kørte så meget på, at australieren til sidst ikke havde overskud til at svare igen,« sagde David Lee.

Først halvanden time efter sin vundne kamp over Jaimee Fourlis var Caroline Wozniacki klar til at møde den danske presse.

»Jeg begyndte kampen okay, og var indstillet på, at hun ville spille aggressivt. Som nummer 337 på verdensranglisten kunne hun jo tillade sig at tackle kampen efter devisen: Alt at vinde. Intet at tabe,« sagde Caroline Wozniacki, der til gengæld ikke var tilfreds med sit spil i andet sæt.

»Jeg kom her skidt fra start. Ikke mindst fordi hun satsede endnu mere i spillet end tilfældet var i det første. Jeg tilspillede mig i mange af partierne fordele. Men desværre gik det i denne perioden af kampen ikke min vej.,« sagde Caroline Wozniacki.

Inden tredje sæt tog hun en knap fem minutter lang toiletpause.

»Det var en god idé. Her fik jeg samlet mig selv om, og da hun samtidig lavede nogle fejl, kunne jeg forholdsvis problemløst bringe mig foran 3-0. På dette tidspunkt følte jeg, at det var mig, der havde overtaget.«

Tvivlede du på noget tidspunkt på, at sejren ville gå dig af hænde?

»Nej.«

Hvad er du mest tilfreds med?

»Jeg synes jeg kæmpede og desuden synes jeg, at mine forhåndsslag sad godt. Men det var mere hendes end min skyld, at kampen skulle ud i tre sæt. Hun fortjener credit for, at hun bestemt ikke spillede dårligt. Faktisk var jeg en smule imponeret over, at hun formåede at holde hovedet koldt i mange situationer. Man skal tænke på, at hun altså kun er 17 år. Hvis hun fortsætter sin positive udvikling, tror jeg godt, at hun kan blive god.«

Hvad kan man tillade sig at forvente af din French Open-deltagelse?

»Jeg tager én kamp ad gangen og kigger ærlig talt ikke langt frem i turneringen. Det er ikke en turnering, jeg tidligere har gjort det super i. Men samtidig er det en turnering, der på grund af flere af de bedste spilleres fravær er meget åben. Som altid tror jeg på mig selv. Hvis jeg ikke gjorde det, var der ingen grund til at være her. Jeg går selvfølgelig ud til hver kamp, og tror at jeg kan vinde den. Det er indiskutabelt, at jeg den seneste måned har spillet knapt så mange kampe som i årets første måneder. Men det er ikke noget, der betyder noget for min øjeblikkelige kampform. Så det er jeg ikke bange for.«

Kan du forklare, hvorfor det sjældent er gået særligt godt for dig ved ved French Open?

»Det er svært at sige. Objektivt set burde grus være et lige så godt underlag som hardcourt at spille på for mig. Men det er det bare ikke, og det har jeg svært ved at forklare.

Hvordan går det med ryg- og skulderskaderne, der drillede dig ved turneringerne i både Madrid og Strasbourg?

»De har det fint.«

Hvad betyder det for dig, at din kæreste David Lee er her?

»Det er dejligt. Jo mere support desto bedre.«

Caroline Wozniacki skal i aktion igen på onsdag. Her vender der en kamp mod den useedede canadier Francoise Abanda, der vandt 6-3, 6-4 over Tessah Andrianjafitrimo, Frankrig.

»Jeg kender lidt til Abanda. Hun har blandt andet en god første serv. Men før jeg udtaler mig nærmere om den opgave, vil jeg godt lige høre, hvad min far (Piotr Wozniacki, red.) og hittingpartner (Sascha Bajin, red.) har fået ud af at se hendes førsterundekamp,« lød Caroline Wozniackis slutreplik.