For to uger siden – efter FC Københavns overraskende point i Porto – skrev jeg her i spalterne, at dette FCK-hold har de ingredienser, overraskelser og store fodboldaftener er lavet af.

I aftes gik profetien i opfyldelse. Vi, der var så heldige at være til stede i Parken, og alle, der fulgte med hjemme i stuerne, fik netop dét. Endnu en magisk aften med Champions League-hymnen i ørerne og de hvide FC København-trøjer i synsfeltet.

Det pegede ellers ikke just i den retning langt hen i den overbevisende sejr over belgiske Club Brugge. Det var, som om Champions League-elektriciteten manglede både på tribunerne og banen i Parken. Men det ændrede sig. Nøj, hvor det ændrede sig. Både publikum og ikke mindst FC Københavns spillere fandt stikkontakten og fik tændt det blændende Champions League-lys. Endda det helt lange af slagsen.

FC København havde en matchbold mod Brugge, sagde Ståle Solbakken inden 4-0-sejren. En matchbold i forhold til at gå videre til Europa League-fodbold på den anden side af nytår. Den matchbold må så være udnyttet nu, hvis vi skal tage nordmanden ord for gode varer. Og det er der noget, der tyder på, vi skal i øjeblikket.

Så lad os bare gå ud fra, at FCK også spiller europæisk fodbold i foråret 2017. Et langtfra imponerende Club Brugge-mandskab skal uanset hvad ikke have lov at gå forbi de danske mestre over de kommende fire gruppekampe.

Derfor skal netop det lange lys på FCK-bussen. Målet skal nu være de ottendedelsfinaler, der ud over et par gigantiske kampe og oplevelser tilmed kan sende over 40 millioner kroner ekstra ned i den klubkasse, som også i aftes fik et fint tilskud.

Med pointet i Porto og sejren i aften har FCK positioneret sig til at følge med Leicesters engelske mestre videre fra puljen. Netop FC Porto er københavnernes store konkurrent. I dén forbindelse ligner de to holds indbyrdes opgør i Parken 22. november nøglen til FCKs videre avancement. Vinder københavnerne her, bør en ottendedelsfinale være inden for berøringsafstand med tanke på det portugisiske facit på bare ét point efter to gruppekampe. Inden da venter imidlertid to kampe mod Kasper Schmeichel og Leicester.

Vi har de seneste dage her i spalterne sammenlignet det nuværende FC København-mandskab med den løveflok, der i 2010 slog sig videre til to storkampe mod Chelsea i Champions Leagues ottendedelsfinaler. Dommen var klar. Nutidens FCK-mandskab står stadig ikke på samme trappetrin som holdet med Dame N’Doye, Jesper Grønkjær og Zdenek Pospech.

Det gør holdet stadig ikke. Men i aftes tog det nuværende FCK-mandskab et stort skridt både op ad trappen og ud af skyggen fra 2010-holdet, mens det samtidig tog et kvantespring mod at gentage netop dette holds legendariske bedrift fra for seks år siden.

Det er stadig en relativt frisk klump ler, Ståle Solbakken har mellem hænderne. Men den kan formes til noget stort. Vi skal nok få flere, magiske europæiske aftener i Parken fra dette hold. Måske en af dem endda bliver en Champions League-ottendeldelsfinale i februar eller marts næste år.